Antena 3 CNN Actualitate Ce s-a întâmplat cu pacienţii salvaţi de la Matei Balş. Soarta unora atârnă de un fir de păr

Ce s-a întâmplat cu pacienţii salvaţi de la Matei Balş. Soarta unora atârnă de un fir de păr

Mai mulţi pacienţi sunt internaţi în stare gravă în secțiile ATI ale spitalelor în care au fost transferați după incendiul de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”.

Ce s-a întâmplat cu pacienţii salvaţi de la Matei Balş. Soarta unora atârnă de un fir de păr
Sursa foto: hepta
de Georgiana Adam    |    01 Feb 2021   •   12:15

Ministerul Sănătății a comunicat, luni, informaţii cu privire la starea de sănătate a pacienților afectați de incendiul de vinerea trecută.

Astfel, conform informațiilor centralizate de Centrul Operativ pentru Situații de Urgență din Ministerul Sănătății, următoarele unităţi spitaliceşti au primit pacienţii evacuaţi de la Matei Balş:

  • 1. Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan” București: 11 pacienți, care se află în stare stabilă, staționară.
  • 2. Spitalul Universitar de Urgență București: 4 pacienți. Dintre aceştia, 2 pacienți sunt în stare generală bună, care urmează să fie externați în zilele următoare. Un pacient este în stare stabilă, staționară iar un al patrulea pacient este internat în stare gravă la ATI.
  • 3. Spitalul Universitar de Urgență „Elias”: 6 pacienți, toţi în stare stabilă, staționară.
  • 4. Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș”: 6 pacienți. Dintre aceştia, doi sunt internaţi în secția ATI (1 pacient în stare stare gravă, 1 pacient în stare stabilă) iar 4 pacienți sunt în stare stabilă;
  • 5. Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon”: 3 pacienți în stare stabilă, internaţi la ATI.
  • 6. Spitalul Militar Central: 4 pacienți. 2 pacienți sunt în secția ATI a SMC, ambii stare gravă, intubați. Alţi 2 pacienți sunt internaţi în spitalul ROL2 , în stare stabilă, iar unul dintre aceştia urma să fie externat.
  • 7. Spitalul „Witting”: 3 pacienți în stare stabilă.
  • 8. Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”: 4 pacienți. Doi sunt în stare staționară iar doi sunt în secția ATI (1 pacient stabil, neintubat și 1 pacient intubat, în stare gravă).
  • 9. Spitalul MAI „Dimitrie Gerota”: 1 pacient intubat (ATI) în stare critică.
  • 10. Spitalul Clinic de Urgență Floreasca: 3 pacienți în stare stabilă.
  • 11. Spitalul Monza - 3 pacienți, stare stabilă.

8 oameni au murit în urma incendiului de la Matei Balş

Încă un pacient, al optulea, a murit după incendiul produs vineri dimineaţă la Institutul Național de Boli Infecţioase Matei Balș. Este vorba despre un bărbat de 87 de ani care se afla în corpul de clădire unde s-a produs tragedia.

Pacientul era infectat cu COVID-19. Încă nu este clar dacă decesul său are legătură directă cu focul izbucnit.

Un alt pacient, al 7-lea, a murit duminică, la două zile după tragedie. A şaptea victimă a incendiului de la Matei Balş este o femeie în vârstă de 67 de ani, care a fost transferată într-un alt pavilion al Institutului de Boli Infecţioase.

Medicii legişti urmează să efectueze necropsia femeii pentru a afla cauza exactă a morţii.

"Ministerul Sănătății a fost informat despre un deces în randul pacienților care primesc asistență medicală în cadrul Institutului Național de Boli Infectioase 'Matei Balș'.

A 7-a victimă, mutată la ATI după incendiu

Este vorba despre o pacientă în vârstă de 67 de ani, care a fost internată în pavilionul V al unității sanitare, la un etaj superior. Pacienta a fost diagnosticată cu o formă severă, dar stabilă, de infecție cu SARS Cov-2 şi prezenta comorbidități

Imediat după incendiu, pacienta a fost mutată într-o sectie ATI a aceluiași spital. Pacienta s-a decompensat relativ rapid și a fost intubată. A decedat în duminică dimineață.

În această situație, ancheta medico-legala va stabili cauzele decesului", se arată într-o informare a Ministerului Sănătăţii.

×
Subiecte în articol: matei balș pacienţi salvaţi
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close