Antena 3 CNN Actualitate Şapte morţi în incendiul de la Institutul Matei Balş. Un alt pacient a murit la două zile după tragedie

Şapte morţi în incendiul de la Institutul Matei Balş. Un alt pacient a murit la două zile după tragedie

Un alt pacient rănit în incendiul de la Institutul Matei Balş a murit, astăzi, la două zile de la tragedie. Pacientul, bolnav de COVID-19, a fost transferat după incendiu la un alt spital, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa.

Şapte morţi în incendiul de la Institutul Matei Balş. Un alt pacient a murit la două zile după tragedie
Sursa foto: Hepta
de Alin Tarnovschi    |    Carmina Pricopie    |    31 Ian 2021   •   11:28

Potrivit primelor informaţii, a şaptea victimă a incendiului de la Institutul Matei Balş este o femeie în vârstă de 67 de ani. Femeia era internată tot la Institutul Matei Balş, fiind transferată într-un alt pavilion.

Medicii legişti urmează să efectueze necropsia femeii pentru a afla cauza exactă a morţii. Până astăzi, bilanţul incendiului de la spital a ajuns la şapte morţi.

"Ministerul Sănătății a fost informat astăzi despre un deces în randul pacienților care primesc asistență medicală în cadrul Institutului Național de Boli Infectioase 'Matei Balș'. 

Este vorba despre o pacientă în vârstă de 67 de ani, care a fost internată în pavilionul V al unității sanitare, la un etaj superior. Pacienta a fost diagnosticată cu o formă severă de infecție cu SARS Cov-2, dar stabilă, prezenta comorbidități. Conform informării primite de Ministerul Sănătății, imediat după incendiu, pacienta a fost mutată într-o sectie ATI a aceluiași spital. Pacienta s-a decompensat relativ rapid și a fost intubată. A decedat în această dimineață.

În această situație, ancheta medico-legala va stabili cauzele decesului", se arată într-o informare a Ministerului Sănătăţii.

Incendiu la Institutul Matei Balş. Starea pacienţilor care au supravieţuit

La Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan” București sunt 11 pacienți în stare stabilă. La Spitalul Universitar de Urgență din București mai sunt 4 pacienți, toţi în stare stabilă.

La Spitalul Universitar de Urgență „Elias” sunt 6 pacienți în stare stabilă.

La Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș” se află 6 pacienți, unul fiind în stare gravă la ATI și 5 în stare stabilă.

În Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon” 3 pacienți sunt în stare stabilă, la ATI, iar la Spitalul Militar Central sunt 4 pacienți: 2 urmează să fie externați, unul este în stare stabilă, internat în secția ATI, iar un pacient este intubat și instabil în ATI.

La Spitalul „Witting” se află trei pacienți în stare stabilă.

La Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” sunt 4 pacienți: 2 în stare stabilă și 2 în secția ATI (stare stabilă). În Spitalul MAI „Dimitrie Gerota” este un pacient intubat la ATI.

Spitalul de Urgență Floreasca găzduiește 6 pacienți: 3 în stare stabilă, 3 urmează să fie externați, iar la Spitalul Monza sunt 3 pacienți în stare stabilă.

×
Subiecte în articol: Institutul Matei Balș
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close