Antena 3 CNN Actualitate Pakistanez căsătorit cu o româncă, suprins de SRI în timp ce se interesa cum să facă bombe

Pakistanez căsătorit cu o româncă, suprins de SRI în timp ce se interesa cum să facă bombe

Pakistanez căsătorit cu o româncă, suprins de SRI în timp ce se interesa cum să facă bombe
Sursa foto: foto: pixabay.com
30 Aug 2016   •   17:55

Un pakistanez islamist a fost declarat indezirabil in Romania, pentru o perioada de zece ani, printr-o sentinta data marti de Curtea la Apel Bucuresti, la sesizarea Serviciului Roman de Informatii (SRI), scrie Ziare.com.

"S.A., aflat in Romania in calitate de solicitant al dreptului de sedere in tara noastra in baza casatoriei cu un cetatean roman, a intrat in atentia Serviciului nostru incepand cu finele anului 2015, cand a intrat ilegal in Romania", se arata intr-un comunicat al SRI.

Serviciul l-a monitorizat pe barbat si a descoperit ca acesta "a derulat activitati care, potrivit cadrului legal in domeniul antiterorism, constituie riscuri si amenintari la adresa securitatii nationale".

Concret, strainul facea propaganda pe Internet in favoarea mai multor grupari teroriste din Pakistan si sustinea "suprematia islamului extremist, incitand la jihadul global, fiind, totodata, preocupat de cunoasterea si insusirea modului de fabricare a unor dispozitive explozive improvizate si a componentelor acestora".

Ca urmare a sentintei judecatorilor, pakistanezul a fost luat in custodie publica si urmeaza sa fie expulzat din Romania.

×
Subiecte în articol: SRI serviciul roman de informatii
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close