Panică la Galaţi. O boală care poate fi mortală a băgat în spital 12 oameni

de D.D.    |    09 Ian 2013   •   07:39
Panică la Galaţi. O boală care poate fi mortală a băgat în spital 12 oameni Foto: thehungrymouse.com

12 persoane dintr-o comună din Galaţi, printre care şi patru copii, au ajuns la spital cu trichineloză, după ce au mâncat carne de porc infestată. Oamenii au cumpărat, înainte de sărbători, un porc pe care l-au sacrificat fără să îi facă apoi analizele veterinare. Medicii spun că pacienţii se află acum în afara oricărui pericol.

Animalul infestat a fost cumpărat de o familie din comuna Ghidigeni, judeţul Galaţi, în preajma sărbătorilor când şi-a invitat şi câteva rude la masă. În total, 32 de persoane au mâncat din preparatele făcute din porcul infestat. Două săptămâni mai târziu, 12 persoane dintre ele au ajuns la spital cu febră şi vărsături.

Deocamdată, starea pacienţilor este bună, însă medicii spun că trichineloza poate fi letală dacă nu este tratată cum trebuie. Mai îngrijorătoare este starea copiilor şi a adulţilor care au mâncat carnea nepreparată suficient.

Medicii veterinari au confirmat faptul că porcul era infectat cu trichinella spiralis şi au confiscat carnea rămasă neconsumată.

De la toţi pacienţii s-au prelevat seruri care vor fi transmise la Institutul Cantacuzino pentru confirmarea diagnosticului final.




Parteneri
x close