Antena 3 CNN Actualitate Parc de 1 MILION de lei într-un sat fără canalizare, asfalt şi apă potabilă

Parc de 1 MILION de lei într-un sat fără canalizare, asfalt şi apă potabilă

Parc de 1 MILION de lei într-un sat fără canalizare, asfalt şi apă potabilă
Sursa foto: Foto: VideoNews
04 Feb 2015   •   14:13
Satul Gara Berheci din judeţul Galaţi va avea un parc de 1 milion de lei deşi are doar 650 de locuitori, dar nu are apă potabilă sau canalizare. 

Din 33 de km care îl străbat, doar 5 km au fost asfaltaţi până acum. 
 
Banii pentru parcul din sat ar veni din fondurile Guvernului României. Parcul ar urma să aibă 4.000 de metri pătraţi, un loc de joacă pentru copii, stâlpi cu panouri fotovoltaice, toalete ecologice şi peste 2.300 de arbuşti. 
 
"Efectiv, în anul 2009, în iunie, în şedinţa de Consiliu Local s-a aprobat acest proiect pentru satul Gara Berheci. Eu atunci nu eram primar, nici consilier. La 2011, s-a semnat contractul pentru finanţare. În 2015 am construit, recent, un cabinet medical uman, avem în construcţie o biserică", a explicat Gelu Sârghie, primarul satului, într-o intervenţie telefonică la emisiune "Se întâmplă în România", realizată de Maria Coman.
 
Întrebat dacă există asfalt pe străzile din sat, dacă există o canalizare sau dacă oamenii au acces la apă potabilă, primarul a recunoscut că nu există, dar nu a avut încotro. 
 
"Nu puteam să refuz. Dacă tot s-a dat drumul la finanţare, nu puteam să refuz această lucrare. Nu se poate face altceva cu acei bani. Mi s-a spus foarte clar că banii sunt pentru parc", a recunoscut primarul.
 

×
Subiecte în articol: parc canalizare asfalt apa potabila sat Galați
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close