Antena 3 CNN Actualitate Dosar penal la Parchetul General, după publicarea înregistrărilor cu Traian Băsescu

Dosar penal la Parchetul General, după publicarea înregistrărilor cu Traian Băsescu

Dosar penal la Parchetul General, după publicarea înregistrărilor cu Traian Băsescu
04 Ian 2017   •   16:52

Parchetul General informează că, miercuri, la Secţia de urmărire penală şi criminalistică, a fost înregistrat un dosar penal care s-a constituit ca urmare a informaţiilor făcute publice prin materialul difuzat pe postul România TV, în care este redat un dialog între fostul preşedinte Traian Băsescu şi o altă persoană privind cauze judiciare.

Potrivit Biroului de presă al Parchetului General, procurorii s-au sesizat din oficiu în acest caz.

Precizarea Parchetului vine ca urmare a vehiculării în mass-media a unor informaţii privind "posibile imixtiuni în actul de justiţie", astfel cum a rezultat din înregistrarea făcută publică de fostul deputat Sebastian Ghiţă.

"În cursul zilei de astăzi, 4 ianuarie, la Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie, a fost înregistrat un dosar penal care s-a constituit ca urmare a informaţiilor făcute publice prin materialul difuzat pe data de 3 ianaurie 2017 pe postul România TV. În această înregistrare, Traian Băsescu relata despre informaţiile pe care le primea în legătură cu cauze judiciare aflate în curs de soluţionare. Pe măsura derulării cercetărilor vom informa opinia publică", se arată într-un comunicat al Parchetului transmis Agerpres.

Dispărut de câteva zile, Sebastian Ghiţă dezvăluie într-o serie de înregistrări video detalii incendiare legate de relația acestuia cu șefa DNA, Laura Codruța Kovesi. Fostul deputat susţine, într-o înregistrare recentă, că în ultimii zece ani "multor persoane" li s-au făcut nedreptăţi în justiţie, în sensul că dosarele au fost "măsluite", despre astfel de lucruri având cunoştinţă şi fostul şef al statului Traian Băsescu.

Băsescu, înregistrat când vorbește despre cum a fost măsluit dosarul Voiculescu

Dana Grecu și Radu Tudor au difuzat, marți, în emisiunea La ordinea zilei, o înregistrare audio în care Traian Băsescu vorbește cu o persoană încă neidentificată despre cum a fost măsluit dosarul lui Dan Voiculescu. Potrivit spuselor fostului președinte, Florian Coldea, Laura Codruța Kovesi și judecătoarea Camelia Bogdan ar fi aranjat condamnarea profesorului Dan Voiculescu.

”Să-i vezi când vorbeau a doua zi, după condamnarea care, cum le-o spusese cu trei zile înainte, s-a împlinit. Și cum îmi spunea mâine îl luăm pe Mustață și intră Camelia Bogdan. Să-i vezi după o zi când spuneau am vorbit cu Camelia Bogdan și a spus că dacă aveam codul penal îi dădea 20 de ani, a putut să-i dea doar 10”, a spus Traian Băsescu.

Traian Băsescu: Înregistrările sunt reale

Traian Băsescu a recunoscut că înregistrările prezentate de Sebastian Ghiţă sunt reale, dar editate, fapt care creează confuzii. El a precizat că nu s-a întâlnit "niciodată" cu judecătoarea Camelia Bogdan şi nici nu a discutat cu aceasta despre dosarul Voiculescu.

Băsescu a scris pe Facebook că înregistrările au fost făcute în cadrul unor discuţii private în ultimele luni ale anului trecut.

"Autorul a procedat la editarea înregistrărilor, ceea ce este de natură a crea unele confuzii", a afirmat fostul şef al statului.

×
Subiecte în articol: Sebastian Ghita
Parteneri
Compania aeriană Blue Air a intrat în insolvenţă!
x close