Antena 3 CNN Actualitate Parchetul General, pe fir în scandalul de la Ministerul Sănătății

Parchetul General, pe fir în scandalul de la Ministerul Sănătății

Parchetul General analizează dacă va deschide un dosar în cazul ministrului Sănătăţii. Procurorii de Secţia de urmărire penală şi criminalistică, din cadrul Parchetului General, analizează situația în care se află ministrul Victor Costache, care operează la un spital privat, în paralel cu activitatea de la minister.

Parchetul General, pe fir în scandalul de la Ministerul Sănătății
Sursa foto: Foto: gov.ro
30 Ian 2020   •   15:09

Contractul dintre unitatea medicală şi Costache a fost publicat de Libertatea, iar documentul arată că acesta primeşte lunar 20.000 de lei brut pentru activitatea sa. Ca ministru, însă, Victor Costache ar fi introdus clinica la care lucrează pe lista instituţiilor care pot primi bani de la stat în cadrul unor programe de sănătate, deşi până în acel moment dar spitalele publice aveau acces.

În plus, a propus modificarea Legii Sănătăţii, astfel încât spitalele private să aibă acces egal la fondurile CNAS pentru servicii de sănătate prestate. Asta ar putea crea probleme spitalelor de stat, susţin criticii măsurii.

Citește și: Salariul ministrului Sănătății la clinica privată din Sibiu, la care susține că operează gratis. Documente oficiale care intră în contradicție cu atribuțiile legale ale ministrului Victor Costache

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, susține că are aprobarea Agenţiei Naţionale de Integritate pentru a profesa, în ciuda portofoliului de la Sănătate, contractul său fiind redus la minimul legal.

Întrebat despre situaţia sa de la Polisano, într-un interviu acordat Adevarul, Victor Costache a afirmat că a fost transparent cu premierul încă din prima zi de mandat şi că ulterior a făcut o solicitare la Agenţia Naţională de Integritate.  

Citește și: Ministrul Sănătății susține că operează gratis, în timpul său liber, cu acordul ANI: „Timpul liber îmi aparţine şi sunt medic

„Când am preluat mandatul am fost foarte transparent cu primul ministru şi am fost sfătuit să fac o solicitare la Agenţia Naţională de Integritate (ANI) pentru a vedea dacă pot ca ministru să-mi continui activitatea operatorie. Activitatea operatorie este importantă atât pentru pacienţii din regiunea Sibiu, deoarece operez în singurul centru de boli cardiovasculare, cât şi pentru profesia şi menirea mea ca medic pe acest pământ.   Este foarte simplu. Contractul a fost redus la minimul legal. Sunt încadrat cu normă de medic specialist şi toate intervenţiile sunt realizate pro-bono. Evident, întrcât este un spital privat, nu se putea face un contract în 0, deoarece nu se pot face contracte în 0 în spitalele private, dar s-a respectat toate prevederile legale şi am primit astfel aprobarea ANI, care este forumul suprem în România. Sunt ministrul Sănătăţii este normal să pot salva vieţi în weekend decât să mă duc la ski. Îmi pot dedica puţinul timp care-mi rămâne tratării pacienţilor mei care mă caută”, a precizat ministrul Sănătăţii.

Citește și: Ludovic Orban, despre ministrul Sănătăţii: „Operează sâmbăta şi duminica, în loc să se ducă în vacanţe”

 


 

×
Subiecte în articol: Ministrul Sanatatii Victor Costache
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close