Antena 3 CNN Actualitate Părintele Constantin Necula, la „De-a viața ascunselea”: „Sunt mai atent la politruci și la trădarea României”

Părintele Constantin Necula, la „De-a viața ascunselea”: „Sunt mai atent la politruci și la trădarea României”

Părintele Constantin Necula, la „De-a viața ascunselea”: „Sunt mai atent la politruci și la trădarea României”
27 Apr 2019   •   14:39

Părintele și conferențiarul universitar Constantin Necula invitat, sâmbătă, la emisiunea Florinei Fântânaru, ”De-a Viața Ascunselea” a precizat că Sfintele Sărbători Pascale îl prind entuziasmat, mai atent și puțin îngrijorat față de chipul ceva mai urâcios al românului care îl așteaptă pe Iisus Hristos.

În opinia sa, patimile sunt 365 de zile pe an pentru un creștin ce-și asumă credința.

„Săptămâna are 365 de zile de patimi. Sunt entuziasmat si mai atent la politrucii ce au trădat suflarea creștină din România. Viciile sunt ale oamenilor, nu ale timpului, timpul tot omul îl face. Învierea lui Hristos vizează această prezență a dumnezeirii vii în noi.

În Sâmbăta Mare are loc una dintre cele mai frumoase liturghii, care concentrează toată așteptarea noastră. (...)O istorie de mii de ani se împlinește într-o secundă de Înviere”, a relatat preotul Constantin Necula.

(...) Tata bătea foarte bine toaca și chiar studenții mei. Cea mai frumoasă semnificație despre toacă, am găsit-o de la poetul Lucian Blaga, în momentul în care vorbește despre Arca lui Noe, el folosește o veche poveste veche din tradiția poporului israelian. Toaca este un instrument de chemare a lumii”, a povestit părintele Constantin Necula.

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close