Antena 3 CNN Actualitate Patru suspecți, săltați de mascați în cazul pistolului furat de la fostul ofițer SRI din Voluntari. Arma s-ar putea afla în Bulgaria

Patru suspecți, săltați de mascați în cazul pistolului furat de la fostul ofițer SRI din Voluntari. Arma s-ar putea afla în Bulgaria

Patru suspecți în cazul furtului pistolului ofițerului SRI au fost săltați de mascați și duși la audieri. Anchetatorii încearcă să afle unde se află arma sustrasă din locuința din Voluntari și iau în calcul mai multe variante.

Patru suspecți, săltați de mascați în cazul pistolului furat de la fostul ofițer SRI din Voluntari. Arma s-ar putea afla în Bulgaria
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Ian 2024   •   13:26

Suspecții au fost audiați mai bine de două ore de polițiștii din Ilfov, însă aceștia nu doresc să colaboreze cu anchetatorii și nu oferă foarte multe informații despre locul în care se află arma furată.

Totodată, în această dimineață, anchetatorii au efectuat șase percheziții, însă nu au reușit să găsească arma letală, cele 24 de cartușe și bijuteriile furate din locuința fostului ofițer SRI.

Perchezițiile au avut loc într-un dosar deschis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu pentru furt calificat și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Potrivit unor surse, prima ipoteză a anchetatorilor susține că pistolul furat de la fostul ofițer SRI ar fi fost ascuns chiar în apropierea locuinței victimei.

Citește și: S-a aflat traseul urmat de hoții care i-au furat pistolul fostului ofițer SRI din Voluntari. Seiful a fost tăiat cu flexul | Informații exclusive

Pe de altă parte, cea de-a doua variantă luată în calcul este aceea că arma a fost deja vândută pe piața neagră și a ajuns în Bulgaria.

În noaptea jafului, hoții au venit de pe autostrada A3 și au traversat un câmp, știind că acolo nu sunt camere de supraveghere.

Hoții au sărit gardul din spatele vilei și au pătruns în curtea fostului ofițer SRI. Infractorii aveau la ei unelte cu care au forțat geamul de la terasă, reușind să pătrundă în interior.

Au verificat sufrageria, apoi au intrat în dormitor, acolo unde se afla seiful pe care l-au spart.

Au tăiat seiful cu un flex, au luat pistolul și bijuteriile și, la plecare, au urmat exact același traseu: au traversat câmpul, unde au abandonat tocul pistolului, s-au urcat în mașina cu care au venit și au plecat, este reconstituirea realizată de anchetatori.

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close