Antena 3 CNN Actualitate Pavel Abraham, despre condamnarea în dosarul Bercea-Băsescu: S-a făcut dreptate în această cauză

Pavel Abraham, despre condamnarea în dosarul Bercea-Băsescu: S-a făcut dreptate în această cauză

Pavel Abraham, despre condamnarea în dosarul Bercea-Băsescu: S-a făcut dreptate în această cauză
de M.Z.    |    17 Iun 2016   •   18:46

Generalul Pavel Abraham, avocatul familiei Bercea în dosarul cu Mircea Băsescu, a spus, vineri, că pe fond s-a făcut dreptate în această cauză, având în vedere că ai săi clienți ”au fost escrocați, li s-au luat banii și apoi au fost trimiși în judecată”.

”Pe fond s-a făcut dreptate. Clienții mei au fost escrocați, li s-au luat banii și apoi au fost trimiși în judecată”, a comentat avocatul familiei Anghel, vineri, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

Cât privește faptul că Marian Căpâțână, complicele lui MIrcea Băsescu, va trebui să plătească daune, avocatul este de părere că ”e ceva lăsat nerezolvat. Sunt curios cum vor motiva decizia”, a adăugat Abraham.

Mircea Băsescu, fratele fostului președinte Traian Băsescu, a fost condamnat, joi, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul în care a fost acuzat că ar fi primit 600.000 de euro mită de la familia lui Sandu Anghel, decizia Curţii de Apel Constanţa fiind definitivă.

Dosarul lui Mircea Băsescu

Scandalul a pornit din  2014, după ce Antena 3 a prezentat în premieră o serie de înregistrări audio-video din care rezulta că Mircea Băsescu ar fi primit 250.000 de euro, pentru a interveni ca Bercea Mondial să scape de închisoare.  

VIDEO. Mircea Băsescu recunoaşte că a luat bani să intervină pentru eliberarea lui Bercea Mondial: La mine au ajuns 250.000, mi s-a pus MORMANUL DE DOLARI în braţe. Traian Băsescu ştie

Mircea Băsescu a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare în dosarul în care a fost judecat pentru trafic de influenţă. Fratele fostului preşedinte a fost acuzat că a primit 250.000 de euro de la familia lui Bercea Mondial pentru a interveni la judecători să dispună o soluţie favorabilă în dosarul în care acesta era judecat pentru tentativă de omor.

Pe 20 iunie 2015, fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, a fost dus în arestul Poliţiei Capitalei, după ce magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile, hotărâre pe care apărătorul lui a contestat-o la Curtea de Apel.

Pe 26 noiembrie 2015, Curtea de Apel Constanţa a decis ca Mircea Băsescu, aflat în arest preventiv din 20 iunie, să fie judecat în arest la domiciliu, în dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Bercea Mondial. Aceeaşi decizie a fost luată şi în cazul lui Marian Căpăţână, judecat în acelaşi dosar.

Cât va sta, de fapt, Mircea Băsescu în pușcărie, din întreaga pedeapsă de patru ani

Citiți și Procurorul Iacobescu, cel care a instrumentat dosarele lui Bercea: Și la mine s-a venit cu 1.000.000 de euro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
NATO scoate armele nucleare din depozite și le pune în stare de prealertă
x close