Antena 3 CNN Actualitate Cât va sta, de fapt, Mircea Băsescu în pușcărie, din întreaga pedeapsă de patru ani

Cât va sta, de fapt, Mircea Băsescu în pușcărie, din întreaga pedeapsă de patru ani

Cât va sta, de fapt, Mircea Băsescu în pușcărie, din întreaga pedeapsă de patru ani
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    16 Iun 2016   •   19:34

Mircea Băsescu, fratele fostului președinte, ar putea executa numai 11 luni din pedeapsa de patru ani de închisoare la care a fost condamnat definitiv joi, în dosarul cu Bercea Mondial.

Astfel, potrivit calculelor făcute de jurnaliștii pe zona de justiție, Mircea Băsescu poate fi eliberat condiționat după ce face jumătate din pedeapsă, având în vedere vârsta.

Apoi, se mai adaugă și faptul că fratele fostului șef al statului deja a executat o pedeapsă de 11 luni de închisoare, din condamnarea primită în primă instanță. 

Așadar, lui Mircea Băsescu i-ar mai rămâne de executat cel mult 11 luni de pușcărie, a concluzionat Adina Anghelescu, jurnalist Antena 3.

Mircea Băsescu, fratele fostului președinte Traian Băsescu, a fost condamnat, joi, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul în care a fost acuzat că ar fi primit 600.000 de euro mită de la familia lui Sandu Anghel, decizia Curţii de Apel Constanţa fiind definitivă.

CÂT VA STA MIRCEA BĂSESCU DUPĂ GRATII
- 4 ani de închisoare cu executare
- vârsta peste 60 de ani
- poate fi eliberat condiţionat după executarea a 2 ani de închisoare
- 13 luni considerate executate prin arest preventiv sau arest la domiciliu
- ar mai putea să facă maxim 11 luni de închisoare

Dosarul lui Mircea Băsescu

Scandalul a pornit din  2014, după ce Antena 3 a prezentat în premieră o serie de înregistrări audio-video din care rezulta că Mircea Băsescu ar fi primit 250.000 de euro, pentru a interveni ca Bercea Mondial să scape de închisoare.  

VIDEO. Mircea Băsescu recunoaşte că a luat bani să intervină pentru eliberarea lui Bercea Mondial: La mine au ajuns 250.000, mi s-a pus MORMANUL DE DOLARI în braţe. Traian Băsescu ştie

Mircea Băsescu a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare în dosarul în care a fost judecat pentru trafic de influenţă. Fratele fostului preşedinte a fost acuzat că a primit 250.000 de euro de la familia lui Bercea Mondial pentru a interveni la judecători să dispună o soluţie favorabilă în dosarul în care acesta era judecat pentru tentativă de omor.

Pe 20 iunie 2015, fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, a fost dus în arestul Poliţiei Capitalei, după ce magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile, hotărâre pe care apărătorul lui a contestat-o la Curtea de Apel.

Pe 26 noiembrie 2015, Curtea de Apel Constanţa a decis ca Mircea Băsescu, aflat în arest preventiv din 20 iunie, să fie judecat în arest la domiciliu, în dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Bercea Mondial. Aceeaşi decizie a fost luată şi în cazul lui Marian Căpăţână, judecat în acelaşi dosar.

 

×
Subiecte în articol: mircea basescu inchisoare Bercea Mondial
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close