Antena 3 CNN Actualitate Performanţă, la 5 grade Celsius. Înotătorii români se pregătesc în bazinul descoperit de la Lia Manoliu

Performanţă, la 5 grade Celsius. Înotătorii români se pregătesc în bazinul descoperit de la Lia Manoliu

Performanţă, la 5 grade Celsius. Înotătorii români se pregătesc în bazinul descoperit de la Lia Manoliu
Sursa foto: inot
26 Oct 2009   •   21:57

În România, performanţa se face cu sacrificii. Uneori, sacrificată e chiar sănătatea. Copiii care se pregătesc la Complexul Naţional Lia Manoliu şi care speră că, într-o zi, vor fi cei mai buni înotători din lume, ar sta în apă toată ziua. Drumul spre glorie e însă lung, greu şi... friguros. În fiecare zi, sunt nevoiţi să se antreze afară, în apa rece.

Complexul sportiv naţional Lia Manoliu este unul dintre puţinele locuri din Bucureşti în care se face înot de performanţă. Într-un loc neîngrijit, cu apă rece şi murdară, zeci de copii încearcă să îşi depăşească limitele şi să îşi împlinească visele.

Sunt serioşi, talentaţi şi se antrenează chiar şi de două ori pe zi. Vor să câştige cât mai multe medalii pentru România. România însă nu le oferă nimic. Pe copii îi găseşti la bazinul de afară. Unii, în apă, încercând să înoate, alţii la alergări, pentru că e prea frig.

La câţiva metri de locul în care micii sportivi îngheaţă, există şi un bazin acoperit. În paragină, însă. Are instalaţia de ventilaţie stricată, iar sistemul de la pompele de filtrare nu mai funcţionează.

Pe hârtie, sunt bani pentru reparaţii. Directorul complexului vorbeşte de aproape 500.000 de euro. În două luni ar trebui să fie gata. Până atunci, însă, copiii merg la concursuri, deşi se pregătesc în bazinul descoperit. În condiţiile noastre, micii înotători au reuşit să facă performanţă. Ajutaţi de talent, voinţă şi de banii părinţilor.

Observator

×
Subiecte în articol: bazin Lia Manoliu
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close