Antena 3 CNN Actualitate Plângere penală formulată de Sorin Alexandrescu împotriva administratorului RCS&RDS. Denunţul calomnios se pedepseşte cu închisoare până la 3 ani

Plângere penală formulată de Sorin Alexandrescu împotriva administratorului RCS&RDS. Denunţul calomnios se pedepseşte cu închisoare până la 3 ani

06 Aug 2013   •   16:05

Plângerea depusă de şeful Antenei 1, Sorin Alexandrescu, împotriva administratorului RCS&RDS, Ioan Bendei, este investigată de secţia 18 din Capitală.

Procurorii au trimis documentele poliţiştilor, care vor analiza acuzaţiile de denunţ calomnios.

Alexandrescu îl acuză pe oficialul RCS&RDS că ar fi minţit în plângerea pentru şantaj şi că ar fi încercat să se victimizeze, la indicaţiile procurorilor DNA.

Potrivit codului penal, denunţul calomnios se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani. Producerea de probe mincinoase, care să ducă la o învinuire nedreaptă, poate să ducă la o pedeapsă între 1 an şi 5 ani de închisoare.

Antena 3.ro prezintă textul integral al plângerii penale îndreptate împotriva lui administratorului RCS&RDS Ioan Bendei, cel care ar fi folosit "date eronate şi mincinoase" în denunţul său, fapte dovedite inclusiv de acte ale procurorilor sau ale instanţei, potrivit avocatului Gheorghiţă Mateuţ.

×
Subiecte în articol: Sorin Alexandrescu plangere penala

ȘTIRI

Raed Arafat despre planurile României pentru blackout

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close