Antena 3 CNN Actualitate Plângere penală pe numele lui Raed Arafat și a șefilor IGSU, după imaginile cu intervenția de la Colectiv

Plângere penală pe numele lui Raed Arafat și a șefilor IGSU, după imaginile cu intervenția de la Colectiv

Plângere penală pe numele lui Raed Arafat și a șefilor IGSU, după imaginile cu intervenția de la Colectiv
25 Oct 2019   •   14:27

Reprezentanții Grupului Civic Reset au anunțat, vineri, că au depus o plângere penală pe numele secretarului de stat Raed Arafat și a șefilor IGSU, după apariția în spațiul public a unor noi imagini filmate în urmă cu patru ani și care surprind haosul de la intervenția pompierilor în noaptea tragediei de la Colectiv.

VEZI AICI explicațiile oferite de șefii IGSU

”În urma dezvăluirilor de ieri în care am aflat cu stupoare că șefii IGSU a tăinuit probe video importante cu primele minute ale intervenției în cazul Colectiv, grupul civic Reset a formulat un denunț împotriva conducerii IGSU:

-Raed Arafat
-Orlando Șchiopu
-Mihai Guță

pentru încălcarea articolului 275 alin. 1 din Codul Penal.

Considerăm că privarea anchetatorilor de imaginile apărute în presă reprezintă un caz de obstrucționare a justiției și motiv suficient pentru începerea urmăririi penale a celor de mai sus.

Am știut cu toții cât de haotică a fost intervenția, am suspectat din primul moment lipsa de profesionalism și de empatie a „salvatorilor”, iar probele video au confirmat bănuielile noastre. Totodată, constatăm, încă o dată, că statul nu ne poate sări în ajutor nici măcar printr-un exercițiu de compasiune față de un muribund.

Suntem singuri și ne avem doar pe noi ! Ne-am demonstrat că strigătul nostru de furie și solidaritatea noastră pot (re)construi țara în care vrem să trăim”, e anunțul reprezentanților Grupului Civic Reset.

Citește și:

Reacţia lui Raed Arafat: „Ca orice intervenție la o catastrofă, lucrurile nu pot fi perfecte niciodată”

 


 

 

 

×
Subiecte în articol: colectiv plangere penala Raed Arafat
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close