Antena 3 CNN Actualitate Ploile puternice au lăsat în urmă dezastru! Doi oameni au fost luaţi de ape, iar numeroase case au fost inundate

Ploile puternice au lăsat în urmă dezastru! Doi oameni au fost luaţi de ape, iar numeroase case au fost inundate

Ploile din ultimele 24 de ore au provocat pagube substanţiale în Bucureşti şi în alte 49 de localităţi din ţară. Două persoane au fost luate de ape, 7 persoane au fost evacuate în Bacău, iar pentru cei 12 muncitori din Vrancea refugiați într-o remorcă nu s-a putut interveni peste noapte.

Ploile puternice au lăsat în urmă dezastru! Doi oameni au fost luaţi de ape, iar numeroase case au fost inundate
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Iun 2021   •   09:53

În cursul zilei de ieri și pe timpul nopții, din cauza precipitațiilor abundente, s-au înregistrat efecte în 49 localități din 18 județe (Bacău, Botoșani, Brăila, Buzău, Călărași, Covasna, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Ilfov, Ialomița, Iași, Hunedoara, Harghita, Neamț, Sibiu, Teleorman și Vrancea) și în municipiul București, unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din 10 case, 116 curți, 15 subsoluri/beciuri, de pe 22 străzi, precum și pentru degajarea unui acoperiș și a 15 copaci căzuți pe carosabil/autoturisme, fiind afectate 7 autoturisme.

Din nefericire, în cursul zilei de ieri, două persoane au fost luate de apă

Două persoane au fost luate de apă (o persoană în localitatea Mănăstirea Cașin, județul Bacău - bărbat de aproximativ 70 ani a fost luat de apă, după ce podețul pe care se afla s-a rupt și o persoană luată de apă în localitatea Almaș din județul Neamț - a fost găsită de echipajele de intervenție în stop cardio-respirator, ulterior declarându-se decesul).

În localitatea Nereju din jud. Vrancea, 12 muncitori care efectuau lucrări, au fost surprinși de creșterea râului și s-au refugiat într-un vagon remorcă. Pe timpul nopții nu s-a putut interveni, iar la fața locului au rămas în supraveghere voluntari și cadre ISU. Operațiunele de extragere a persoanelor au fost reluate în această dimineață la ora 05.30. Cele 12 persoane nu prezentau probleme medicale.

O altă situație deosebită a fost înregistrată În localitatea Mănăstirea Cașin din jud. Bacău, unde 7 persoane au fost evacuate preventiv la rude, cele 6 case în care locuiesc fiind în pericol de a fi inundate de râul Cașin.

De asemenea, circulația rutieră a fost temporar afectată pe 3 drumuri naționale (DN 11/BC, DN11/CV și DN7/DB) și 1 drum județean (DJ 105 G/SB).

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, au fost înregistrate avarii în 7 localități din 3 județe (Botoșani, Harghita și Neamț), însumând un număr de 5.019 consumatori finali nealimentați, avarii care s-au remediat.

În cursul zilei de ieri, pentru avertizarea populației din zonele vizate de vremea rea, au fost transmise 6 mesaje prin sistemul RO-ALERT în județele Alba(1), Bacău(1), Cluj(1), Vrancea (2) și în municipiul București(1).

La acest moment sunt intervenții în desfășurare ca urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice în județele Călărași, Bacău și Vrancea.

Recomandările transmise de pompierii militari

Pentru evacuarea normală a apelor pluviale, luați măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere.

 În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, NU traversați râurile prin apă și NU vă apropiați de malurile acestora.

În situația manifestării vântului puternic, rămâneți în spații închise care să vă asigure protecția și evitați deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

Mai multe informații despre modul de comportare în cazul manifestării fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului FII PREGĂTIT, sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

×
Subiecte în articol: ploi puternice morti
Parteneri
A fost stabilită cauza morţii pentru DJ Lalla
x close