Antena 3 CNN Actualitate Poliţişti înjuraţi şi ameninţaţi într-o secţie de Poliţie din Gorj. SNPPC: "Procurorii au refuzat dispunerea de măsuri preventive"

Poliţişti înjuraţi şi ameninţaţi într-o secţie de Poliţie din Gorj. SNPPC: "Procurorii au refuzat dispunerea de măsuri preventive"

Scene halucinante au avut loc într-o secţie de Poliţie din judeţul Gorj. Doi indivizi au fost filmaţi în timp ce îi înjurau şi ameninţau pe poliţişti.

de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Mar 2024   •   11:51

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi al Personalului Contractual (SNPPC) a anunţat, într-o postare pe Facebook, că procurorii au refuzat dispunerea de măsuri preventive faţă de cei doi bărbaţi.

"SNPPC solicita MAI modificarea urgentă a OMAI 9/2009 așa cum domnul vicepremier Cătălin PREDOIU s-a angajat!

Un nou ultraj la IPJ GORJ în care procurorii au refuzat dispunerea de masuri preventive fata de cei 2 autori. Nu este primul caz de acest gen in GORJ și nici în România.

SNPPC a atras tot timpul atenția că slabirea autoritatății polițistului se datorează mai ales lipsei de fermitate în deciziile magistraților care, fie cercetează în stare de libertate, fie refuză arestarea preventivă, fie soluționează cu clasare/achitare aceste dosare, încurajând astfel ultrajele asupra politistilor, (agresarea fizică și/sau verbală a polițiștilor, amenințarea, adresarea de injurii, etc.).

La baza societății trebuie să stea nevoia de siguranța, atăt a cetațeanului cât și a polițistului. Ne intrebăm retoric bineînțeles, dacă era un procuror sau judecator ultragiat, oare suspecții mai erau cercetati în stare de libertate ?

Am solicitat constant in ultimul timp reținerea și arestarea preventivă, condamnarea cu executare către limita maximă a pedepsei si interdictia eliberariii conditionate pentru ultraj și ultrajul judiciar.

Mai mult, nici pana in prezent MAI nu a considerat oportun sa acorde asistenta juridica politisilor ultragiati, deși domnul ministru Cătălin PREDOIU cunoaște chiar de la SNPPC această scăpare a OMAI 9/2009", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a SNPPC.

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close