Antena 3 CNN Actualitate Ponta: Aderarea României la zona euro, o decizie politică, economică şi simbolică. Un referendum ar fi o idee bună

Ponta: Aderarea României la zona euro, o decizie politică, economică şi simbolică. Un referendum ar fi o idee bună

Ponta: Aderarea României la zona euro, o decizie politică, economică şi simbolică. Un referendum ar fi o idee bună
04 Iun 2015   •   10:23

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la finalul Conferinţei Regionale Euromoney pentru Finanţe şi Investiţii pentru Europa de Sud-Est, că aderarea României la zona euro este o decizie politică, economică dar şi simbolică, având în vedere că ţara noastră va prelua preşedinţia UE în 2019.

Ponta a precizat că un eventual referendum pe acest subiect poate fi convocat doar de către preşedintele României, arătând că, în opinia sa, ar fi o idee bună pentru că este vorba de "o schimbare extrem de importantă".

"Chestiunea cu referendumul nu este ideea mea, ci am văzut-o în discuţia publică, cu siguranţă însă nu se pune problema să avem acum. Să vedem, în 2017, 2018, dacă suntem pregătiţi pe partea tehnică. Va fi o decizie politică atunci. (...) Românii sunt proeuropeni şi vor fi şi proEuro, cu condiţia să îi informăm bine ce înseamnă această chestiune", a declarat Ponta.

Ponta a subliniat că aderarea la zona euro va fi o decizie politică, economică şi simbolică, care va fi luată peste aproximativ 3 ani, când România va prelua preşedinţia Uniunii Europene.

×
Subiecte în articol: zona euro Victor Ponta
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close