Antena 3 CNN Actualitate Ponta, apel către suporterii români: La meciul cu Ungaria să aratăm că suntem oameni normali la cap

Ponta, apel către suporterii români: La meciul cu Ungaria să aratăm că suntem oameni normali la cap

Ponta, apel către suporterii români: La meciul cu Ungaria să aratăm că suntem oameni normali la cap
Sursa foto: Foto: Agerpres
06 Sep 2013   •   13:10

Premierul Victor Ponta a făcut, vineri, din nou apel la suporterii naţionalei de fotbal să dea dovadă la meciul cu echipa Ungariei că suntem o ţară civilizată, cerând forţelor de ordine fie pregătite pentru evitarea oricăror incidente violente, informează Mediafax.
   
"Fac apel al toţi spectatorii, la bucureşteni, la cei de pe traseul galeriei echipei cu care jucăm astăzi, să profităm de această zi, să arătăm că suntem ţară civilizată, o ţară europeană  (...) să dovedim astăzi că ura şi scandalul ţin doar de o mică parte a societăţii şi că, în anasmblu, suntem nişte oameni normali, suntem nişte oameni civlizaţi. (...) Cel mai mult şi mai mult mi-aş dori să dăm noi dovadă că suntem o societate de oameni normali la cap şi o societate de oameni care nu dăm cu parul", a spus Victor Ponta în videoconferinţa cu autorităţile locale.
   
INCIDENTE înaintea meciului România-Ungaria: Un român care a fluturat "tricolorul", la un pas să fie bătut de maghiari în Gara de Nord

Ministrul de Interne, Radu Stroe, a precizat, la rândul său, că a fost constituit un comandament de urgenţă şi a făcut apel la suporteri să evite orice incident, arătând că peste câteva zile va urma meciul echipei naţionale cu selecţionata Turciei.
   
"Cu Turcia ne-am mai împăcat, ca să zic aşa", a replicat Ponta, râzând.
   
Joi, la începutul şedinţei de Guvern, premierul a adresat un apel suporterilor echipei naţionale de fotbal, cerând să fie toleranţi şi să nu aibă manifestări xenofobe cu prilejul partidei ce va fi disputate vineri, împotriva selecţionatei Ungariei, subliniind că astfel vor da o lecţie celor care se comportă în acest mod faţă de România.
   
Ponta arăta că meciul România - Ungaria stârneşte foarte multe pasiuni, dar autorităţile au luat toate măsurile ca partida să se desfăşoare în condiţii normale.
   
Naţionala României va întâlni echipa Ungariei, vineri, de la ora 21.00, pe Arena Naţională, în preliminariile Cupei Mondiale din 2014.
   

×
Subiecte în articol: Victor Ponta nationala Romaniei

News Hour with CNN

În cazul unui atac aerian, bucureștenii se află într-un real pericol | Situaţia buncărelor din România

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close