Antena 3 CNN Actualitate Ponta: STARE DE ALERTĂ în 3 judeţe. Ce măsuri iau autorităţile în acest caz

Ponta: STARE DE ALERTĂ în 3 judeţe. Ce măsuri iau autorităţile în acest caz

Ponta: STARE DE ALERTĂ în 3 judeţe. Ce măsuri iau autorităţile în acest caz
Sursa foto: Foto: Intact Images
de S.T.    |    M.Z.    |    27 Ian 2014   •   16:35
Update 16.35 - Guvernul a instituit starea de alertă pentru judeţele Vrancea, Buzău şi Brăila.

Premierul Victor Ponta a fost de acord cu solicitarea primită de la Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi spune că starea de alertă permite intervenţia cu mai mare promptitudine în zonele grav afectate de ninsori şi viscol.

"Am primit propunerea din partea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi în baza ordonanţei 21 din 2004 de a declara stare de alertă şi am aprobat această solicitare, în judeţele Brăila, Buzău şi Vrancea. Vreau să precizez foarte clar ce înseamnă acest lucru: asigurarea sub comandă unitară a utilajelor şi altor mijloace de intervenţie şi a carburantului necesar pentru acţiunile de deszăpezire, organizarea transportului, depozitării şi distribuţia alimentelor de primă necesitate, asigurarea asistenţei medicale de urgenţă în fază pre-spitalicească şi în cadrul unităţilor sanitare, prioritizarea acţiunilor de intervenţie pe localităţii şi categorii de drumuri", a declarat Ponta.

Măsuri care se iau pe timpul stării de alertă:

- intervenţia masivă a pompierilor, poliţiştilor şi jandarmilor în zonele cu probleme
- limitarea circulaţiei şi închiderea unor drumuri
- contractarea tuturor utilajelor necesare, fără licitaţie, pentru a ajuta la redeschiderea drumurilor
- oamenii pot fi evacuaţi forţat din anumite zone cu risc sporit


În timpul stării de alertă poate fi dispusă, ca măsură de protecţie, scoaterea din zonele afectate sau potenţial a fi afectate, în mod organizat, a unor instituţii publice, agenţi economici, categorii sau grupuri de populaţie ori bunuri şi dispunerea acestora în zone şi localităţi care asigură condiţii de protecţie.

De asemenea, zonele afectate de ninsori şi viscol în care este declanşată starea de alertă pot primi ajutoare de urgenţă şi pentru acestea poate fi solicitată acordarea de asistenţă internaţională.

Pe timpul stării de alertă SE POT DISPUNE ORICE MĂSURI NECESARE pentru prevenirea şi înlăturarea pericolelor. 

Citeşte şi:

Bilanţul IADULUI ALB care a pus stăpânire pe România. ANM: Mâine vom avea o altă AVERTIZARE. Vezi LISTA COMPLETĂ a drumurilor ÎNCHISE




×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close