Antena 3 CNN Actualitate "Am găsit în această țară viitorul meu" | Povestea lui Loris, francezul care s-a îndrăgostit de România, după ce a trecut peste prejudecăți: ”Mi se spunea că oamenii se deplasează cu căruța aici”

"Am găsit în această țară viitorul meu" | Povestea lui Loris, francezul care s-a îndrăgostit de România, după ce a trecut peste prejudecăți: ”Mi se spunea că oamenii se deplasează cu căruța aici”

Un francez a ajuns să se îndrăgostească de România, în ciuda prejudecăților care circulă în țara lui. "Mi se spunea că oamenii se deplasează cu căruța aici. Când am ajuns în România, am petrecut un an binecuvântat", spune el.

"Am găsit în această țară viitorul meu" | Povestea lui Loris, francezul care s-a îndrăgostit de România, după ce a trecut peste prejudecăți: ”Mi se spunea că oamenii se deplasează cu căruța aici”
Sursa foto: Loris Lejean | Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Dec 2023   •   12:34

Francezul Loris s-a îndrăgostit de țara noastră după ce a cunoscut-o, în 2019, pe Mădălina, o româncă pasionată de limba franceză și de șah.

Cei doi împărtășesc pasiunea pentru călătorii, iar francezul recunoaște că România a reprezentat, pentru el, o adevărată surpriză.

Loris a pășit în România cu numeroase prejudecăți, pe care recunoaște că le-a auzit chiar în țara lui.

"Credeam că România era puțin ca Rusia. Nu mă gândeam că ajung într-o țară atât de caldă vara. Mi se spunea că oamenii se deplasează cu căruța aici, dar nu a fost genul de argument care să mă împiedice să vin, dimpotrivă.

Citește și: ”Nu-mi place să mă duc la tata să-i cer zece lei”. Fiul unui preot, exemplu de hărnicie. Este pasionat de agricultură și își câștigă singur banii, la doar 16 ani

Există multe prejudecăți despre români în Franța, și sunt mândru de francezii care îndrăznesc să vină să vadă țara cu proprii ochi", a povestit el, pentru Le Petit Journal.

După un an petrecut aici, Loris a decis că frumusețea României trebuie să fie făcută cunoscută în rândul străinilor, așa că a înființat o agenție de turism, prin intermediul căreia ne promovează țara dincolo de granițe.

"Când am ajuns în România, am petrecut un an binecuvântat călătorind prin țară. Stăteam în locații de vis pe care nu mi le-aș fi permis niciodată în Franța; castele, conace, pensiuni autentice și somptuoase", a mai spus el.

Loris spune că România este viitorul lui, fiind locul în care se simte în siguranță.

"Da, din partea mea, doresc întotdeauna să rămân în România, am găsit în această țară viitorul meu și nu-l pot imagina fără ea. România este o țară în care te simți în siguranță, este o țară în care totul este de construit.

Doresc să fac tot ce-mi stă în putință pentru a arăta străinilor frumusețea țării și să le trezesc dorința de a o vizita. Îmi doresc, de asemenea, să particip activ la dezvoltarea unui turism responsabil în țară", a mai spus francezul.

×
Subiecte în articol: francez România turism
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close