Antena 3 CNN Actualitate Povestea palatului lui Gheorghiu-Dej, a cărui renovare de 7 milioane de euro a stârnit revolta | Locul ar fi blestemat. Un fost lider politic s-a spânzurat acolo

Povestea palatului lui Gheorghiu-Dej, a cărui renovare de 7 milioane de euro a stârnit revolta | Locul ar fi blestemat. Un fost lider politic s-a spânzurat acolo

Mister total în privința vilei din bulevardul Aviatorilor, renovată de Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat cu milioane de euro. Nimeni nu știe pentru cine este reabilitată.

de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Feb 2024   •   10:38

Clădirea palatului lui Gheorghiu-Dej care a care a fost sediul PNL, ar fi pregătită ca reședință pentru președintele Klaus Iohannis, după ce încheie mandatul.

Administrația Prezidențială spune însă că Klaus Iohannis nu a cerut atribuirea unei locuințe. La rândul lor, reprezentanții Guvernului dau din umeri și susțin că nu știu cine va fi noul locatar al palatului. Care este povestea casei renovate cu milioane de euro, aflaţi din materialul următor realizat de colega noastră Andreea Sava, cu ajutorul fostului senator Marius Marinescu.

Potrivit fostului senator Marius Marinescu, această vilă s-a construit pentru Gheorghe Gheorghiu-Dej, lider, comunist, în anii '50. Prima dată a locuit acolo, apoi și-a dorit să locuiască lângă lac și s-a construit o altă vilă pentru el, vila în care locuiește Klaus Iohannis în momentul de față.

În GALERIA FOTO de mai jos puteți vedea mai multe imagini din prezent cu palatul lui Gheorghe Gheorghiu-Dej, aflat în renovare

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Eu am vizitat-o imediat după anii '90. La subsol era o cramă, un cinematograf și mai jos este un adăpost antiaerian. La parter este o suprafață generoasă. Avea o suprafață foarte mare. Avea un birou, o bucătărie și la etaj dormitoare.

Avea un teren generos, de aproximativ 3.000 de metri pătrați. Acum a rămas teren puțin mai mic de 1.100 de metri pătrați. S-a construit în dreapta un bloc și în spate un alt bloc. Vila avea ieșire nu numai pe Aviatorilor ci și pe strada Herăstrău", a spus Marius Marinescu.

Blestemul Palatului lui Gheorghiu Dej

Totodată, fostul senator a povestit și despre existența unui blestem în vila de pe Aviatorilor.

"Aici a locuit și Petre Borilă, socrul lui Valentin Ceaușescu care a fost căsătorit cu fiica lui Borilă, cu Iordana Borilă. După familia Borilă a stat aici Chivu Stoica, lider comunist, care a fost și premier după Gheorghiu-Dej până în '61, și a avut cea mai înaltă funcție în stat din 1965 până în 1967 a fost Președintele Consiliului de Stat un fel de Președinte al României. În 1975 s-a spânzurat în această vilă.

Este vorba despre un blestem, un palat care nu este de bun augur. Dar pe domnul Iohannis nu îl interesează treaba asta", a spus fostul senator.

De profesie, inginer constructor, Marius Marinescu a explicat că suma de șapte milioane de euro folosită pentru renovarea acestei clădiri este exagerată. Făcând un calcul, și utilizând prețul produselor de lux, renovarea vilei ar trebui să coste maximum două milioane de euro.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close