Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Scandal în fața vilei renovate de RAPPS cu 7 milioane de euro, care ar fi fost pregătită pentru Klaus Iohannis

Scandal în fața vilei renovate de RAPPS cu 7 milioane de euro, care ar fi fost pregătită pentru Klaus Iohannis

Scandal în fața vilei care este reabilitată de cei de la RAPPS cu 7 milioane de euro. Fostul sediu PNL ar fi pregătit pentru reședința președintelui Klaus Iohannis.

de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Feb 2024   •   18:32

Fostul sediu al Partidului Național Liberal și al ALDE de pe Bulevardul Aviatorilor numărul 86 din București este pe cale să fie transformat într-o ”locuință individuală”.

Reprezentanții Guvernului se bâlbâie când este vorba de explicații despre noua vilă de protocol care este renovată cu sume uriașe.

Despre această clădire, care este fostul sediu al PNL, se spune că este pregătită ca reședință pentru președintele Klaus Iohannis, după ce își încheie mandatul.

Însă, la fel ca în cazul Vilei Lac 1 și a unei alte vile de protocol din aceeași zonă, informațiile sunt ținute la secret.

Administrația Prezidențială spune că Iohannis nu a cerut atribuirea unei locuințe, iar premierul Marcel Ciolacu spune că a cerut mai multe informații, la rândul lui, pentru că nu ar ști care e destinația finală a vilei.

Șantierul deschis pe Bulevardul Aviatorilor din București, o zonă exclusivistă a Capitalei, are menirea să renoveze și să reconfigureze clădirea în care s-a aflat până cândva sediul PNL.

Lucrările se ridică la aproape 7 milioane de euro, dar nimeni nu pare să vrea să spună care va fi destinația finală a clădirii

"Nu cunosc acest subiect. Trebuie să fie la secretariatul general. Noi dăm bugetul la nivel de ordonator de credit și ei repartizează. Nu cunosc subiectul și nu vreau să mă pronunț", a declarat ministrul Finanțelor, Marcel Boloș.

"Nu știu dacă cheltuielile sunt chiar de 7 milioane. Am aflat și eu tot din presă. Nu este nici prima nici ultima unde se fac investiții. Nu știu cât de gigantică este investiția. Aceeași discuție a fost și la Vila Lac 1. Din punctul meu de vedere nu este o prioritate pentru guvernul României", a declarat Marcel Ciolacu.

Premierul spune, însă, că nu poate să interzică RAPPS să facă investiții pentru că sunt considerate prea scumpe.

Au existat speculații că vila ar fi pregătită ca reședință pentru Klaus Iohannis după terminarea mandatului, dar nu există vreo confirmare oficială în acest sens.

"Se închiriază. Știți bine că altă vilă a fost pregătită pentru Băsescu și a avut o altă destinație. S-a închiriat pentru o sumă consistentă pentru o ambasadă", a mai precizat Marcel Ciolacu.

Totuși, în documentele depuse la primăria Capitalei pentru avizarea lucrărilor, destinația finală a clădirii este de locuință individuală, nu spațiu de birouri sau altceva.

Iar planurile arată că vila va avea un etaj de 320 mp cu două dormitoare, două băi, două sere, două săli de sport și un dressing de aproape 67 de mp.

Asta în timp ce la parter va fi un cabinet pentru protocol, o bibliotecă, living al familiei, living pentru oaspeți, bucătărie, cămară și încă un dressing.

"Vedem, din nou, spre final de mandat, un președinte care nu se gândește la altceva decât la propriul său confort decât la lux.

Pe lângă aceste călătorii în străinătate făcute în condițiile cele mai luxoase, posibil cu avioane care costă sute de mii de euro, vedem acum cum își pregătește, înainte de finalizarea mandatului, o vilă de protocol, un adevărat palat de fapt, în care să se retragă și să o folosească practic toată viața", a declarat Mihai Badea, deputat USR.

Pentru lucrările de construcție, cei de la Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat nu au făcut licitații publice.

×
Subiecte în articol: vila de protocol RAPPS
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close