Antena 3 CNN Actualitate Povestea japonezei care şi-a găsit fericirea printre români. Ayako Funatsu locuiește de 21 de ani în România

Povestea japonezei care şi-a găsit fericirea printre români. Ayako Funatsu locuiește de 21 de ani în România

Ayako Funatsu locuiește de 21 de ani în România. Vorbeşte, cântă romanește şi poartă ie şi opinci în fiecare zi. Ar vrea să aibă ochii mari şi părul creț şi să vina ziua când oamenii o vor privi ca pe o româncă.

Povestea japonezei care şi-a găsit fericirea printre români. Ayako Funatsu locuiește de 21 de ani în România
Sursa foto: Antena 3
de Mihaela Bîrzilă    |    01 Dec 2021   •   17:58

Ayako Funatsu vorbeşte cu bucurie despre România, cântă romanește, e îndrăgostită de Eminescu şi adoră mămăliga şi pufuleții. Ar vrea să aibă ochii mari şi părul creț şi să vina ziua când oamenii o vor privi ca pe o româncă.

„M-am mutat de 21 de ani dar fiecare zi e altfel. Astfel de ţară nu găsești nicăieri în lume. Am făcut naveta, în fiecare vară am venit în România cu rucsacul în spate şi m-am simțit cum se simt copiii când merg la bunici. În 1999 am găsit un job şi m-am mutat definitiv.

Prima dată am văzut CFR. Un astfel de tren nu există în lume. În fiecare zi port ie, de luni până duminică. Acum câţiva ani mi-am dat seama că îmi lipește ceva: opincile. O doamnă din Buzău a organizat atelier de opinci şi m-am dus imediat şi mi-am făcut opinci. La mulţi ani România", spune Ayako Funatsu, japoneza care şi-a găsit fericirea printre români.

×
Subiecte în articol: Ayako Funatsu japoneza România
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close