Antena 3 CNN Actualitate Motivul pentru care doi preoţi din Suceava au refuzat botezul unui copil

Motivul pentru care doi preoţi din Suceava au refuzat botezul unui copil

Un credincios i-a transmis Înaltpreasfinţitului Calinic că doi preoţi au refuzat să boteze un copil pe motiv că părinţii nu sunt cununaţi, iar naşii sunt prea tineri.

Motivul pentru care doi preoţi din Suceava au refuzat botezul unui copil
Sursa foto: Hepta
de Silvia Preda    |    28 Dec 2021   •   22:12

Înaltpreafinţitul Calinic, arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, a fost informat că doi preoţi din judeţ au refuzat botezul unui copil pe motiv că părinţii nu sunt încă cununaţi, bebeluşul nu are nume de sfânt, iar naşii copilului sunt prea tineri.

"Bună ziua! Aș dori să mă informați dacă un preot creștin ortodox poate refuza botezul unui prunc născut din părinți creștini ortodocși. Un preot a refuzat botezul copilului pentru că părinții nu sunt cununați încă, pentru că nașii copilului nu sunt bătrâni și pentru că numele ales de părinți nu e de sfânt, deși copilul are două nume, printre care și unul de sfânt (Alexandru). Părinții apoi au încercat la altă parohie din zona natală a mamei, însă acesta a refuzat pe motiv ca părinții nu fac parte din parohie și nu vrea să pornească război cu celălalt preot! Un prunc așteaptă să fie fie botezat și este refuzat pe motive ce nu țin de Sfintele Taine și nici de rânduielile bisericești! Vă mulțumesc pentru răbdarea de a-mi citi mesajul și sper că mă veți îndruma înspre o rezolvare! Bunul Dumnezeu să vă lumineze!", se arată în mesajul publicat pe site-ul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

IPS Calinic a cerut numele preoţilor pentru a lua măsuri şi a explicat apoi că niciun preot nu poate să refuze botezul unui copil.

"Doamne, ajută!

Niciunui copil nu îi poate fi refuzată Taina Sfântului Botez, indiferent de condițiile în care a fost născut. Dacă cele despre care faceți vorbire s-au întâmplat în județul Suceava, respectiv în Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, vă rugăm să ne spuneți, pentru a lua măsurile ce se impun.

Sărbători cu bine!", a transmis IPS Calinic. 

×
Subiecte în articol: Calinic preoti botez
Parteneri
Horoscopul zilei, 23 martie 2023. Zodia care are noroc în dragoste
x close