Antena 3 CNN Actualitate Preşedintele ANAF, despre controlul masiv de la complexul Dragonul Roșu din Bucureşti: "Acolo este un focar de evaziune fiscală!"

Preşedintele ANAF, despre controlul masiv de la complexul Dragonul Roșu din Bucureşti: "Acolo este un focar de evaziune fiscală!"

Zeci de inspectori ai Direcției Generale Antifraudă Fiscală au făcut controale, în această dimineață, în complexul comercial "Dragonul Roșu" din Bucureşti. "Acolo este un focar de evaziune fiscală și trebuie să intervenim ferm pentru a încerca să reducem la maxim acest fenomen", a declarat Lucian Heiuş, preşedintele ANAF, în exclusivitate la Antena 3.

Preşedintele ANAF, despre controlul masiv de la complexul Dragonul Roșu din Bucureşti: "Acolo este un focar de evaziune fiscală!"
Sursa foto: Mediafax Foto / Alexandru Dobre - Hepta
de Iulia Gorgorin    |    11 Aug 2022   •   23:09

Inspectorii ANAF, Antifraudă și Poliția Capitalei au descins astăzi în complexul comercial "Dragonul Roșu".

Inspectorii au verificat atât registrele contabile cât și eventuale produse contrafăcute.

Directorul ANAF, Lucian Ovidiu Heiuș, a intervenit prin telefon la Antena 3, unde a vorbit în exclusivitate, despre controalele care au avut loc pe raza Complexului Comercial "Dragonul Roșu" din Bucureşti.

Lucian Heiuş, director ANAF: "Acolo este un focar de evaziune fiscală"

"De dimineață a început o amplă acțiune în Dragonul Roșu, ale colegilor mei de la Antifraudă, împreună cu reprezentanți ai Poliției Române. Sunt controlați zeci de comercianți din acest complex, unde știm cu toții că se întâmplă multe fapte de evaziune fiscală. Am făcut al doilea control de când sunt eu președinte la ANAF în Dragonul Roșu și vom continua ca aceste controale, pentru că acolo este un focar de evaziune fiscală și trebuie să intervenim ferm pentru a încerca să reducem la maxim acest fenomen (...) Aducem echipe din toată România care vor controla aceste mari societăţi. Este drept că un control la un mare contribuabil durează între 6 şi 8 luni de zile, pentru că vorbim de o mare companie cu foarte multe activităţi", a declarat Lucian Heiuş.

Comunicatul transmis de Agenția Națională de Administrare Fiscală

"În virtutea misiunii de combatere a evaziunii fiscale, Agenția Națională de Administrare Fiscală, prin Direcția Generală Antifraudă Fiscală a demarat astăzi, 11 august 2022, împreună cu partenerii noștri de la Direcția Generală de Poliție a Municipiului București și Inspectoratul de Poliție Județean Ilfov – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, o serie de controale pe raza Complexului Comercial „Dragonul Roșu”, fiind verificate puncte de lucru ale unor agenți economici care desfășoară activități de comerț cu produse textile. Inspectorii antifraudă evaluează din punct de vedere fiscal activitatea operatorilor economici pentru a stabili dacă s-au comis fapte de evaziune fiscală. Controalele continuă pe tot parcursul zilei, DGAF oferind suport pentru identificarea activităților comerciale suspecte de evaziune fiscală, fraude vamale și comerț cu produse contrafăcute",  potrivit comunicatului transmis de reprezentanţii ANAF.

Şeful ANAF, despre influencerii verificați de ANAF: "Au fost stabilite impozite neplătite de 6,1 milioane de lei"

De asemenea,  Șeful ANAF, Lucian Heiuş, a vorbit şi despre influencerii care au obținut venituri de pe rețelele sociale şi nu le-au declarat.

"În ultimele 24 de luni, ANAF-ul a controlat şi a identificat 56 de persoane fizice care au obţinut venituri din activităţile pe care le desfăşoară pe paginile de socializare. În urma controalelor pe care le-am făcut la aceste 56 de persoane au fost stabilite impozite neplătite de 6,1 milioane de lei. O parte din aceşti influenceri obţin venituri de pe paginile de socializare. O parte din ei au plătit, dar o altă parte nu au plătit, i-am identificat şi i-am impozitat. Discutăm de 6,1 milioane de lei", a anunţat Lucian Heiuş, în exclusivitate la Antena 3.

 

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close