Antena 3 CNN Actualitate Prețul pentru o noapte de cazare la pensiunea Ferma Dacilor. Profitul pe care l-a avut complexul turistic care a ars în Prahova

Prețul pentru o noapte de cazare la pensiunea Ferma Dacilor. Profitul pe care l-a avut complexul turistic care a ars în Prahova

Ferma Dacilor, pensiunea care a ars în Prahova, a fost construită în 2013 și se întindea pe o suprafață de aproximativ 40 de hectare de teren.

Prețul pentru o noapte de cazare la pensiunea Ferma Dacilor. Profitul pe care l-a avut complexul turistic care a ars în Prahova
Sursa foto: Facebook I Ferma Dacilor
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Dec 2023   •   14:37

Complexul Ferma Dacilor, din localitatea Tohani, judeţul Prahova, care a ars în a doua zi de Crăciun, a fost construit începând cu acum zece ani, fiind dezvoltat constant ulterior, pentru a cuprinde astăzi “21 de odăi, patru căsuţe suspendate şi patru colibe dacice, şase cabane în pădure şi zece locuri de campare şi parcare pentru maşini şi autorulote”, potrivit site-ului propriu, notează Ziarul Financiar.

Aflat la mai puţin de două ore de Bucureşti, resortul era o destinaţie populară în rândul celor care voiau să plece din Bucureşti şi să evite aglomeraţia de pe Valea Prahovei.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

În proximitatea unităţii de cazare se află multiple crame din zona Dealu Mare.

Complexul, poziţionat pe un teren de circa 40 de hectare, a fost dezvoltat de antreprenorul Cornel Dinicu, care mai recent a intrat şi în alte businessuri, cum ar fi producţia de brânzeturi sau de produse din carne, potrivit celor mai recente date ZF.

Citește și: Expert tehnic, despre tragedia de la Ferma Dacilor, pensiunea din Prahova care a luat foc: "S-au generat niște erori umane" 

Prețurile pentru o noapte de cazare variau, în funcție de preferințele turiștilor.

- 350 lei/noapte (single)
- 400 lei/noapte (double), pentru cabanele din vie, prevăzute cu 2 paturi twin și mic dejun inclus

De altfel, iniţial, Ferma Dacilor trebuia să fie o fermă, unde se cresc animale şi se realizează produse alimentare tradiționale.

Însă, din cauza lipsei de personal calificat în acest domeniu, mai multe animale au murit, iar fondatorul a ales să mute "macazul“ businessului spre turism, potrivit unor declaraţii anterioare ale lui Cornel Dinicu.

Firma iniţială pe care era operat businessul este Ferma Dacilor Tradiţional, însă această figurează radiată deja de mai mulţi ani.

La aceeaşi adresă însă, apare firma Ferma Dacilor Production, care are CAEN-ul “5520 - Facilităţi de cazare pentru vacanţe şi perioade de scurtă durată”.

Această companie are afaceri de 5,5 mil. lei anul trecut, în urcare cu 31% faţă de 2021.

Profitul net a fost de aproape 2 mil. lei, ceea ce înseamnă o marjă de 36%, cu 11 salariaţi.

Fondată acum şapte ani, firma figurează deţinură 100% de Adrian Vitomir Ristin. El este unic acţionar şi al Burebista Carmangerie din Mizil, Prahova, cu afaceri de 38.000 de lei anul trecut.

În incendiu au murit trei persoane, alte cinci sunt date dispărute

În momentul izbucnirii incendiului de la pensiunea Ferma Dacilor erau cazate 22 de persoane.

Potrivit ISU Prahova, pensiunea unde a izbucnit incendiul nu are autorizaţie de securitate la incendiu.

×
Subiecte în articol: prahova incendiu pensiune
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close