Antena 3 CNN Actualitate Astăzi are loc prima ediţie a loteriei vaccinării. Cum se desfășoară extragerile

Astăzi are loc prima ediţie a loteriei vaccinării. Cum se desfășoară extragerile

Astăzi de la de la ora 20.50 are loc prima ediţie a loteriei vaccinării, pentru românii care au primit cel puţin două doze. Peste 500.000 de persoane vacccinate anti-COVID cu ambele doze, care s-au înscris până pe 1 octombrie la ora 12.00, au șasa unor premii în valoare totală de 15 milioane de lei, premiul cel mare fiind de 1 milion de lei.

Astăzi are loc prima ediţie a loteriei vaccinării. Cum se desfășoară extragerile
de Alexandra Dima    |    03 Oct 2021   •   16:35

Tombola vaccinarii se va desfășura în perioada în 1 octombrie – 31 decembrie 2021 şi va include 19 extrageri săptămânale, organizate de Loteria Română. Vor fi premii în valoare totală de 15 milioane de lei acordate de la bugetul de stat, iar marele premiu va fi de 1 milion de lei, potrivit unui ordin comun al miniştrilor Sănătății și Economiei.

Extragerea va fi făcută de către Loteria Română, cu urna TOPAZE de 7 cifre, ceea ce va permite extragerea unui număr din intervalul 1—9.999.999.

Introducerea bilelor în urnă se va efectua în funcție de numărul participanților înscriși pentru extragerea respectivă, astfel încât extragerea se va realiza pornind de la cifra unităților

la cifra milioanelor, după caz, pentru a fi respectat numărul maxim de participanți pentru fiecare extragere în parte.

Extragerile săptămânale

Săptămâna 1: extragerea se va face din intervalul cuprins între cifra reprezentând numărul de ordine 1 și cifra care indică numărul de ordine al ultimului participant înscris la extragerea din săptămâna 1;

Săptămâna 2: extragerea se va face din intervalul cuprins între cifra reprezentând numărul de ordine al ultimului participant înscris la extragerea din săptămâna 1 la care se adaugă cifra 1 și cifra reprezentând numărul de ordine al ultimului participant înscris în săptămâna 2, regula păstrându-se în aceeași formulă pentru toate cele 14 săptămâni, astfel că pentru:

• Săptămâna 14: extragerea se va face din intervalul cuprins între cifra reprezentând numărul de ordine al ultimului participant înscris la extragerea din săptămâna 13 la care se adaugă cifra 1 și cifra reprezentând numărul de ordine al ultimului participant înscris în săptămâna 14.

La extragerea aferentă fiecărei săptămâni, numărul extras va reprezenta numărul de ordine câștigător al premiului mare al săptămânii, urmând ca ceilalți 80 de câștigători să fie identificați ca fiind următoarele 80 de numere de ordine consecutivă începând cu numărul de ordine imediat următor celui extras ca și câștigător.

Dacă în stabilirea celor 80 de câștigători se depășește numărul de ordine aferent ultimului participant înscris, se va continua stabilirea celorlalți câștigători plecând de la numărul de ordine al primului înscris pentru extragerea săptămânală respectivă.

Extragerile lunare

Luna 1: extragerea se va efectua din intervalul cuprins între cifra reprezentând numărul de ordine 1 și cifra reprezentând numărul de ordine al ultimului participant înscris în săptămâna 5;

Luna 2: extragerea se va efectua din intervalul cuprins între cifra reprezentând numărul de ordine al ultimului participant înscris în săptămâna 5 la care se adaugă cifra 1 și cifra reprezentând numărul de ordine al ultimului participant înscris în săptămâna 9.

Luna 3: extragerea se va efectua din intervalul cuprins între cifra reprezentând numărul de ordine al ultimului participant înscris în săptămâna 9 la care se adaugă cifra 1 și cifra reprezentând numărul de ordine al ultimului participant înscris în săptămâna 14. La extragerea aferentă fiecărei luni, numărul extras va reprezenta numărul de ordine câștigător al premiului lunar.

Extragerile finale

Extragerile se vor efectua din intervalul cuprins între cifra 1 reprezentând numărul de ordine al primului participant înscris în săptămâna 1 și cifra care indică numărul de ordine al ultimului participant înscris în săptămâna 14

×
Subiecte în articol: loteria vaccinarii COVID-19
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close