Antena 3 Actualitate Prima reacție a Protecției Copilului din Norvegia în cazul Bodnariu

Prima reacție a Protecției Copilului din Norvegia în cazul Bodnariu

15 Ian 2016   •   15:04
Prima reacție a Protecției Copilului din Norvegia în cazul Bodnariu

Într-un interviu acordat Ziare.com, Serviciul de Protectie a Copilului din Norvegia, Barnevernet a transmis că, "potrivit prevederilor legale (Norwegian Children's Act), motivele religioase nu pot sta la baza plasarii un custodie a unui copil".

"Legislația norvegiană se bazează pe interesul copilului. Convenția pe Drepturile Copilului este cel mai răspandit tratat pentru drepturile umane ratificat din istorie, și Norvegia a ratificat Conventia in 1991.

Cazurile de protecție a copilului trebuie rezolvate în concordanta cu legislatia norvegiană. Norvegia are încorporata în legile sale Convenția ONU privind drepturile Copilului. Convenția ONU subliniază că statul în care se afla copilul are datoria de a proteja copilul in concordanță cu legislația națională. Actul norvegian pentru protecția copilului (CWA) subliniază aceasta responsabilitate. (...) CWA se aplică tuturor copiilor din Norvegia, indiferent de statutul lor rezidențial, de naționalitate sau de cetățenie", precizează reprezentanții Barnevernet.

Citiți mai mult pe ziare.com.

Copiii soţilor Bodnariu - românul Marius Bodnariu, inginer IT, şi soţia sa norvegiancă Ruth, asistentă medicală -, dintre care cel mai mic are doar câteva luni, au fost luaţi de la părinţi de Serviciul de protecţie a copilului din Norvegia, Barnevernet, în noiembrie, după ce cele două fete, cele mai mari din familie, ar fi spus că primesc corecţii fizice de la părinţi. Părinții sunt acuzați de abuz și îndoctrinare religioasă, iar autoritățile norvegiene au demarat procedurile de adopție.

Petiție pentru salvarea copiilor familiei Bodnariu


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close