Antena 3 CNN Actualitate Primele ipoteze luate în calcul de anchetatori după tragedia de la Ferma Dacilor. DNA vrea să redeschidă un dosar care îi viza chiar pe șefii ISU Prahova

Primele ipoteze luate în calcul de anchetatori după tragedia de la Ferma Dacilor. DNA vrea să redeschidă un dosar care îi viza chiar pe șefii ISU Prahova

Foarte multe anchete au fost deschise după tragedia de la pensiunea Ferma Dacilor din Prahova, care funcționa de ani de zile fără avize de la ISU, iar primul lucru pe care trebuie să îl afle anchetatorii este cum a izbucnit incendiul. Sunt mai multe ipoteze luate în calcul.

de Andreea Ştefan    |    27 Dec 2023   •   08:31

Unii martori povestesc că, în clădirea în care a izbucnit incendiul, ar fi fost foarte frig, pentru că s-ar fi stricat centrala termică.

Câțiva dintre turiști s-au plâns că este frig și au fost mutați în alte camere. Este posibil, așadar, ca cei rămași să fi folosit radiatoare sau aeroterme ca să se încălzească, ceea ce a adus la un posibil scurt circuit pe rețeaua electrică.

De asemenea, anchetatorii se gândesc și la o posibilă problemă cu panourile fotovoltaice montate pe acoperiș. Martorii au vorbit și despre o presupusă mână criminală.

Un apropiat al patronului a susținut că unul dintre invitați ar fi dat foc bucătăriei complexului turistic, după ce s-ar fi certat cu soția și chiar a bătut-o. Ipoteza aceasta a fost însă exclusă deocamdată de anchetatori.

Citește și: Mărturia exclusivă a unei supraviețuitoare a tragediei de la Ferma Dacilor. Dezvăluiri incredibile: ”Focul era de-a lungul întregii pensiuni”

Pe fir ar urma să intre însă și Direcția Națională Anticorupție. Potrivit unor surse, procurorii vor să redeschidă un dosar din 2019, care îi viza chiar pe șefii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, cei care ar fi trebuit să controleze această pensiune în anul respectiv.

Reprezentanții ISU ar fi organizat o petrecere la Ferma Dacilor și, deși știau că unitatea nu are autorizație de funcționare în caz de incendiu, cei de la ISU s-au mulțumit să dea doar niște amenzi, care au fost, bineînțeles, simbolice.

Dosarul despre care vorbim a fost clasat în luna martie a acestui an, pe motiv că suspiciunile de abuz în serviciu nu s-ar fi confirmat.

Rămâne acum de văzut dacă și acest nou dosar va avea aceeași soartă.

×
Subiecte în articol: Ferma Dacilor prahova
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close