Antena 3 Actualitate „Prinţul Ţiganilor“ din Iaşi, Cosmos Tănase, a fost arestat preventiv. Este acuzat de trafic de droguri de mare risc

„Prinţul Ţiganilor“ din Iaşi, Cosmos Tănase, a fost arestat preventiv. Este acuzat de trafic de droguri de mare risc

22 Feb 2012   •   10:24
„Prinţul Ţiganilor“ din Iaşi, Cosmos Tănase, a fost arestat preventiv. Este acuzat de trafic de droguri de mare risc
Sursa foto: Foto: Mediafax

Cosmos Tănase, cunoscut drept liderul unei grupări interlope din Iaşi, a fost arestat pentru 29 de zile, marţi seară, fiind acuzat de trafic de droguri de mare risc, informează Mediafax.

Pe lângă Tănase, au mai fost arestate preventiv alte două persoane implicate în acelaşi dosar. Cei trei au primit mandatele de arestare pentru deţinere de droguri de mare risc în valoare de 130.000 de euro, aduse din Spania.
   
Liderul grupării interlope a fost adus, marţi după-amiază, la Tribunalul din Iaşi, alături de alte două persoane, Costel Puia şi Costel Cozma, procurorii DIICOT cerând judecătorilor emiterea mandatelor de arestare pe numele celor trei, pentru 29 de zile.

 

   
Marius Striblea, avocatul lui Cosmos Tănase, a susţinut nevinovăţia clientului său, invocând faptul că la percheziţia făcută la domiciliul lui Cosmos Tănase, dar şi asupra maşinii acestuia, nu au fost descoperite droguri.
   
După câteva ore de audieri, judecătorii Tribunalului Iaşi au emis mandate de arestare pentru toate cele trei persoane cercetate în dosar. Avocaţii au anunţat că vor formula recurs împotriva deciziei instanţei.
   
Cosmos Tănase, cunoscut şi sub numele de "Prinţul Ţiganilor", a fost reţinut luni seară, de către procurorii DIICOT Iaşi, el fiind acuzat de trafic de droguri de mare risc.

Iniţial, interlopul ieşean a fost adus la sediul Inspectoratului de Poliţie a Judeţului (IPJ) Iaşi, după care a fost dus la audieri la sediul DIICOT, unde i s-a emis ordonanţa de reţinere pentru 24 de ore. În faţa sediului IJP Iaşi s-au adunat zeci de cunoscuţi ai interlopului ieşean, o parte dintre aceştia ameninţându-i pe jurnaliştii prezenţi.
   
Luni, ceilalţi doi arestaţi au fost depistaţi în flagrant delict, în autoturismul cu care se deplasau fiind identificată şi ridicată cantitatea de aproximativ 1,3 kilograme de cocaină. Valoarea drogurilor este de aproximativ 130.000 de euro.
   
Cosmos Tănase, are 39 de ani, fiind cunoscut drept capul unei grupări interlope ieşene. În anul 2006, el a fost condamnat la închisoare în Spania, pentru trafic de persoane, fiind însă eliberat în 2010.

Anul trecut, sute de interlopi din întreaga ţară s-a aunat la Iaşi la nunta fiului lui Cosmos Tănase, naş de cununie fiind interpretul de manele Adi Minune.×

Antena 3 CNN

 

 

Antena 3 şi CNN, parteneriat exclusiv

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close