Antena 3 CNN Actualitate Procurorul general anunță reînceperea urmăririi penale în ”Dosarul Revoluției”: Nu au fost desecretizate documente

Procurorul general anunță reînceperea urmăririi penale în ”Dosarul Revoluției”: Nu au fost desecretizate documente

Procurorul general anunță reînceperea urmăririi penale în ”Dosarul Revoluției”: Nu au fost desecretizate documente
Sursa foto: Foto: Agerpres
05 Apr 2016   •   17:09

Procurorul general interimar al României, Bogdan Licu, a anunțat, marți după-amiază, într-o declarație de presă, că a cerut redeschiderea urmăririi penale în dosarul Revoluției din '89.

Bogdan Licu a criticat modul în care au fost anchetate până acum evenimentele din decembrie 1989, arătând că nu au fost valorificate probe și documente ale mai multor instituții ale statului român.

"Modul în care s-a făcut ancheta nu corespunde normelor Curţii Europene a Drepturilor Omului. Urmează să se facă cercetări pentru genocid pentru că există indicii temeinice iar omorul şi omorul calificat au devenit imprescriptibile" a declarat Bogdan Licu.

Totodată, procurorul general interimar a mai spus că deşi "procurorii au efectuat un număr mare de acte procedurale în cauză", aceştia "nu au valorificat un număr mare de informaţii".

"Nu au făcut niciun demers pentru desecretizarea documentelor privind audierile din comisia senatorială în condiţiile în care s-au efectuat mii de audieri în această comisie şi deşi SRI a a întocmit un document amplu, acesta nu se regăseşte în dosarul de urmărire penală şi nici nu rezultă că s-ar fi făcut vreun demers pentru obţinerea lui", a mai spus procurorul general interimar.

Potrivit acestuia, cele mai multe dintre audierile care s-au făcut în acest dosar au fost "sintetice şi formale" iar "trăgătorii nu au fost identificaţi". Totodată, el a mai spus că muniţia care s-a folosit nu a fost identificată şi nici armele cu care s-au tras.

 

×
Subiecte în articol: Dosarul Revoluţiei bogdan licu
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close