Antena 3 CNN Actualitate Procurorul-șef DIICOT, la Sinteza zilei: Ancheta nu este blocată fără testul ADN care trebuie făcut de FBI

Procurorul-șef DIICOT, la Sinteza zilei: Ancheta nu este blocată fără testul ADN care trebuie făcut de FBI

Procurorul-șef DIICOT, la Sinteza zilei: Ancheta nu este blocată fără testul ADN care trebuie făcut de FBI
Sursa foto: foto: captura Antena 3
29 Sep 2019   •   21:29

Procurorul-șef DIICOT, Felix Bănilă, a explicat, duminică, la "Sinteza Zilei", de ce s-a încercat obținerea testului ADN de la familia Melencu cu orice preț.

Citește și: Telefonul Luizei, reperat unde stă fiul lui Gheorghe Dincă. Mama tinerei a dezvăluit totul

"Era nevoie de o nouă expertiză genetică care să fie efectuată la un laborator acreditat care nu există în țara noastră. INML nu a putut extrage ADN prin metodele pentru care este omologat din fragmentele osoase ridicate din zone de lizieră a pădurii.

INML ne-a putut comunica doar ca urmare a testelor antropologice faptul că a rezultat doar cromozomul X și că osementile aparțin unei singure persoane, că aceasta nu este minora Alexandra și că acea persoană ar avea vârsta între 15 și 19 ani", a spus Felix Bănilă.

Felix Bănilă a declarat că ancheta nu este blocată de lipsa rezultatelor testului ADN care ar urma să se facă în USA.

"Nu este blocată, ea curge pe mai multe paliere, însă este foarte importantă pentru a avansa și a se stabili cu cât mai mare celeritate ale cui sunt fragmentele osoase de la lizieră", a precizat procurorul-șef antimafia.

Citește și: Bunicul Luizei, primele declarații după ce a fost externat: „După ce Gheorghe Dincă a fost arestat, oasele au fost plantate în pădure”

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
Ce faci când expiră cardul de sănătate? Valabilitatea lui a fost prelungită în pandemie
x close