Antena 3 CNN Actualitate Prof. dr. Bubenek: Românii nu înțeleg că e mai bine acasă izolat, decât la spital, intubat!

Prof. dr. Bubenek: Românii nu înțeleg că e mai bine acasă izolat, decât la spital, intubat!

Prof. dr. Bubenek, președintele Societății Române de Anestezie Terapie Intensivă, a acordat un interviu exclusiv jurnalistei Adina Anghelescu, pentru emisiunea Punctul de întâlnire, de la Antena 3. Medicul a explicat cum se descurcă medicii antesteziști în această perioadă dificilă.

Prof. dr. Bubenek: Românii nu înțeleg că e mai bine acasă izolat, decât la spital, intubat!
Sursa foto: Antena 3
de Gabriel Dano    |    19 Iul 2020   •   12:25

Potrivit specialistului, de la începutul pandemiei și până în prezent, Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare "Prof.Dr. C.C. Iliescu", deși nu a fost desemnat spital suport COVID, a tratat toate cazurile de urgență de chirurgie cardiacă sau vasculară care au privit pacienți infectați cu COVID-19. Nu au fost neglijați nici pacienții non-COVID care s-au internat pe parcurs și s-au pozitivat în timp ce erau în spital.

Prof. dr. Bubenek: Am învățat din lecțiile Italiei și Spaniei. Medicii români ar merita o decorație

"Am avut noroc că la noi a început pandemia la o lună după Italia și am avut timp să ne pregătim, pentru că altfel ar fi fost mult mai rău. (...) Viața noastră nu a fost ușoară, nu este ușoară, pentru că nu vedem nicio luminiță la capătu tunelului, nu avem niciun medicament miraculos care să scadă mortalitatea.

Vaccinul se anunță undeva, în cel mai bun caz, la începutul sau la mijlocul anului viitor. Asta nu ne face să dăm garda jos și trebuie să recunosc că cel mai greu tribut l-au plătit colegii noștri anesteziști reanimatori din spitalele de Boli Infecțioase și din spitalele de suport COVID", a spus medicul.

Prof. dr. Bubenek explică de ce crește numărul de cazuri COVID-19

Medicul trage un semnal de alarmă și spune care ar fi unul dintre motivele pentru care crește numărul de cazuri de COVID-19 în România.

"Suntem într-un trend care vine din inconștiența veselă a unor generații recente, care n-au cunoscut nici războiul, nici foametea, nici comunismului, care s-au născut liberi - și foarte bine că s-au născut liberi - dar a căror conștiință civică comunitară nu depășește curtea blocului.

Pentru că altfel e foarte simplu să înțelegi că e mai bine acasă, izolat, decât în reanimare intubat, că nu ai niciun drept să duci acasă o astfel de boală care poate omorî repede pe cei care îți sunt dragi, apropiați", a subliniat dr. Bubenek.

 

 

×
Subiecte în articol: Șerban Bubenek Adina Anghelescu
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close