Antena 3 Actualitate Protest de amploare la Mioveni: Mii de salariaţi Dacia au ieşit în stradă

Protest de amploare la Mioveni: Mii de salariaţi Dacia au ieşit în stradă

25 Ian 2011   •   12:51
Protest de amploare la Mioveni: Mii de salariaţi Dacia au ieşit în stradă
Sursa foto: Foto: Intact Images

Mii de angajaţi ai Uzinei Dacia au ieşit, marţi, în stradă, pentru a protesta faţă de politica socială a Guvernului. Sindicaliştii anunţau săptămâna trecută că peste 10.000 de oameni vor fi prezenţi la mitingul din centrul oraşului Mioveni.

Mitingul de protest a fost programat să se desfăşoare între orele 13:00 şi 16:00, pe platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor. La acţiunea sindicală şi-au anunţat participarea, pe lângă salariaţii de la Uzina Dacia şi de la mai multe societăţi furnizoare, reprezentanţi ai unor organizaţii sindicale din administraţie, educaţie şi sănătate.

Oamenii adunaţi în centrul oraşului Mioveni au venit cu tobe, fluiere şi pancarte inscripţionate cu mesaje precum "Jos Băsescu!", "Jos Guvernul!" sau "Carburantul l-aţi scumpit, la noi voi nu v-aţi gândit".Potrivit reprezentanţilor Sindicatului Automobile Dacia, oamenii au protestat faţă de modificărilor Codului muncii şi a legilor referitoare la contractele colective de muncă, sindicate şi conflicte de muncă. Totodată, salariaţii sunt nemulţumiţi de scumpirea repetată a carburanţilor.

Pe perioada desfăşurării protestului, circulaţia pe mai multe străzi din zona centrală a oraşului Mioveni a fost oprită, traficul fiind deviat pe rute ocolitoare. De asemenea, a fost interzisă comercializarea băuturilor alcoolice între orele 11:00 şi 17:00 în zona de desfăşurarea protestului şi în zonele învecinate.×
Subiecte în articol: protest miting Dacia Mioveni salariati

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close