Antena 3 CNN Actualitate Psiholog criminalist, despre ucigașul din Onești: "Pasul greșit a fost abandonarea negocierii. S-a trecut la confruntare"

Psiholog criminalist, despre ucigașul din Onești: "Pasul greșit a fost abandonarea negocierii. S-a trecut la confruntare"

Psihologul criminalist Tudorel Butoi a explicat, marți, în cadrul emisiunii Subiectiv, la Antena 3, care au fost pașii greșiți care au dus la cumplitele crime de la Onești: "Îi ofereai nebunului medierea cu un judecător, cu un avocat, cu un expert, o compensație în bani, cu condiția să elibereze oamenii."

Psiholog criminalist, despre ucigașul din Onești: "Pasul greșit a fost abandonarea negocierii. S-a trecut la confruntare"
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    02 Mar 2021   •   20:13

"Se remarcă faptul că s-a glisat de la negociere la confruntare armată. N-am vorbit de negociere? N-a spus ăla că i-a luat apartamentul, că e nedreptățit, că vrea recompensă și că vea să negocieze.", au fost întrebările puse de psihologul Tudorel Butoi.

"Păi în secunda doi ești la ușa omului cu reprezentanții de la firma aceea cu care se află omul în litigiu, cu geantă cu banii și stați de vorbă. 

Nu trebuie să ne împușcăm și să ne omoram unii pe alții. Pentru faptul că într-o negociere îi ofereai nebunului medierea cu un judecător, cu un avocat, cu un expert, o compensație în bani, cu condiția să elibereze oamenii. 

Că așa e într-o negociere. Dau, primesc, renunț etc. Pasul greșit a fost în abandonarea negocierii.", a explicat psihologul Tudorel Butoi. 

"Negocierea a fost calcâiul lui Ahile"

"Toții agenții de pe stradă, toți făceau negociere, toți vorbeau la balcon. Aia de la 112 căutau și ei să aplaneze lucrurile. Asta este, s-a trecut în confruntare.

Trebuie să îți fie clar, în mintea ta de procuror sau polițist, că te aflii în față unor oportunități justificative. Când te apleci asupra evenimentului fără să mai aștepți aprobări, percheziții, mandate. Mi se pare o lipsa că n-au avut sub control această chestiune.

Negocierea a fost calcâiul lui Ahile. Pentru că nu s-a prezentat negociatorul să-și pună în valoare capacitatea persuasivă, de comunicare, cu un altfel de ton, cu o altfel de voce. Nu te apuci să starnești, să supra-licitezi."

Gheorghe Moroşan, criminalul din Oneşti, a fost împuşcat de nouă ori şi operat de urgenţă la spital

Gheorghe Moroşan, bărbatul din Oneşti care a sechestrat doi bărbaţi şi apoi i-a ucis după ce negocierile cu Poliţia au eşuat, a fost împuşcat de nouă ori în timpul intervenţiei luptătorilor Serviciului de Acţiuni Speciale.

"Agresorul a ajuns extrem de agitat, însoţit de Poliţie. Prezenta multiple plăgi prin împuşcare. A fost evaluat în CPU (n.r. Compartimentul de Primiri Urgenţe), după care a fost preluat de echipa chirurgicală în vederea explorării şi monitorizării ulterioare.

S-a intervenit chirurgical, s-a efectuat o laparatomie, pacientul prezenta nouă orificii, nouă traiecte.

S-au extras acele, a fost împuşcat cu bile de cauciuc, s-au extras. După care, pacientul a fost internat pe Reanimare în vederea monitorizării.

În momentul de faţă este intubat, ventilat mecanic, este stabil hemodinamic. Colegii mei vor decide, în funcţie de evoluţia stării dumnealui, când va fi detubat", a declarat dr. Anamaria Bălcescu, directorul medical al Spitalului Oneşti.

Adevărata poveste din spatele dublei crime de la Onești. Acuzații incredibile făcute de ucigaș

Adjunctul şefului Poliţiei Române a ajuns la Oneşti pentru a prelua ancheta după luarea de ostatici care s-a încheiat cu crimă. Din echipa de verificare mai fac parte chestorul de poliţie Alexandru Scurtu, directorul SIAS şi comisarul-şef de poliţie Anton Cristian Gheorghe, directorul adjunct al Direcţiei de Investigaţii Criminale - IGPR.

Între timp, soţia agresorului a fost arestată preventiv pentru 30 de zile. Criminalul de 68 de ani este în spital, după ce a fost împuşcat de mai multe ori de forţele de intervenţie.

Barbatul i-ar fi sechestrat şi ucis pe cei doi muncitori care renovau apartamentul pentru că era supărat că fusese evacuat din casă

Totul a început acum aproximativ 20 de ani, când soția acestuia a fost acuzată de furt din gestiune asupra unei societăți comerciale. În urma unui proces care a durat mai mulți ani, s-a pus sechestru pe apartamentul în care cei doi locuiau, locul unde bărbatul i-a sechestrat pe cei doi. 

În tot acest timp, presupusul criminat a susținut că soția lui nu este vinovată și că totul s-ar fi întâmplat din cauza altor persoane. 

Ieri, cuplul a venit în vizită la etajul patru, la niște foști vecini, care locuiesc deasupra fostului apartament al lor . La un moment dat, Gheorghe Moroșan a coborât la etajul 3, pentru că a auzit zgomote. În apartament, cei doi bărbați, electricieni, verificau instalația electrică. 

În momentul în care aceștia l-au văzut pe atacator cu un cuțit cu o lamă de 40 de centimetri, au decis să colaboreze cu el. Din păcate, totul a avut un final tragic. 

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close