Antena 3 CNN Actualitate Puiu Haşotti a depus la Guvern declaraţia pe propria răspundere prin care atestă că teza sa de doctorat nu e plagiat

Puiu Haşotti a depus la Guvern declaraţia pe propria răspundere prin care atestă că teza sa de doctorat nu e plagiat

Puiu Haşotti a depus la Guvern declaraţia pe propria răspundere prin care atestă că teza sa de doctorat nu e plagiat
Sursa foto: Foto: Intact Images
de S.T.    |    21 Iun 2012   •   16:34

Preşedintele Traian Băsescu i-a cerut premierului Victor Ponta, joi, într-o scrisoare, ca ministrul desemnat Puiu Haşotti să declare pe propria răspundere că teza de doctorat a acestuia şi celelalte opere ştiinţifice nu constituie plagiat.

UPDATE 18:00- Ministrul desemnat pentru portofoliul Culturii, Puiu Haşotti, a declarat, joi, că a depus la cabinetul primului-ministru declaraţia pe propria răspundere prin care atestă că teza sa de doctorat şi alte opere ştiinţifice nu constituie un plagiat, document solicitat de preşedintele Traian Băsescu.

Haşotti a declarat, la sediul Guvernului, că a depus acest document deoarece respectă instituţia prezidenţială şi nu are nimic de ascuns, sperând ca acest subiect să fie închis.

Ministrul desemnat al Culturii, Puiu Haşotti, a afirmat, în direct la Antena 3, referitor la cererea preşedintelui Băsescu, că va face o declaraţie pe propria răspundere, în care va susţine că niciuna din lucrările sale nu este plagiat.

"Teza mea de doctorat e o teză consistentă, cu sute de lucrări la lista biografică, cu sute de pagini. Dacă domnul preşedinte vrea declaraţie, va fi satisfăcut", a afirmat Puiu Haşotti.

Puiu Haşotti a declarat că în jumătate de oră va depune la Palatul Victoria declaraţia cerută de către preşedintele Traian Băsescu privind teza sa de doctorat, precizând că este o cerere "simpatică şi inedită".



"Nu e niciun fel de lovitură de imagine.(...) Realmente chestiunea asta mă amuză", a mai spus liderul grupului PNL din Senat.

"Lucrarea mea s-a concretizat în volumul Culturile Neologice din Dobrogea", a adăugat acesta.

În vârstă de 59 de ani, Puiu Haşotti este liderul grupului PNL din Senat şi vicepreşedinte al formaţiunii liberale.

El a fost deputat în legislaturile 1996-2000 şi 2000-2004, iar din 2004 este senator. Puiu Haşotti este membru al Comisiei de cultură din Senat.

Marţi seara, Mircea Diaconu a declarat că se retrage din Guvern, după ce a fost declarat definitiv incompatibil de către instanţa supremă, întrucât a fost şi senator şi director al Teatrului Nottara. Într-un alt dosar, Mircea Diaconu este cercetat de procurori pentru conflict de interese, după ce în calitate de director la Teatrul Nottara şi-a ajutat soţia să primească anumite contracte.

Tot marţi, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat că i-a propus premierului Victor Ponta preluarea şefiei Ministerului Culturii de către senatorul PNL Puiu Haşotti.

Miercuri, premierul Victor Ponta a transmis Preşedinţiei  propunerea de numire a lui Puiu Haşotti pentru postul de ministru al Culturii.

Preşedinţia informează că ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a lui Puiu Haşotti în funcţia de ministru al Culturii şi Patrimoniului Naţional va avea loc la Palatul Cotroceni, luni, 25 iunie, la ora 19.00.

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close