Antena 3 CNN Actualitate Puiu Popoviciu şi foştii şefi DGIPI şi DGA Cornel Şerban şi Petru Pitcovici, trimişi în judecată

Puiu Popoviciu şi foştii şefi DGIPI şi DGA Cornel Şerban şi Petru Pitcovici, trimişi în judecată

Puiu Popoviciu şi foştii şefi DGIPI şi DGA Cornel Şerban şi Petru Pitcovici, trimişi în judecată
Sursa foto: Foto: Mediafax
de S.T.    |    21 Dec 2012   •   12:56

Omul de afaceri Gabriel "Puiu" Popoviciu şi foştii şefi de la DGIPI şi DGA Cornel Şerban şi Petru Pitcovici au fost trimişi în judecată pentru fapte de corupţie în legătură cu tranzacţionarea la un preţ subevaluat a unui teren de 224 de hectare de la Universitatea de Ştiinţe Agronomice Bucureşti.

Procurorii DNA acuză că, în aceasta afacere, statul român ar fi fost păgubit cu sute de milioane de euro, în urma subevaluării terenului adus ca aport de Agronomie în asocierea cu firmele lui Puiu Popoviciu.
   
Procurorii arată în rechizitoriul trimis instanţei că, în perioada 2000 - 2004, Ioan Niculae Alecu, beneficiind de sprijinul interesat al lui Gabriel Aurel Popoviciu, "în baza unui contract încheiat cu încălcarea prevederilor legale", a făcut posibilă aducerea unui teren de 224 hectare, aparţinând domeniului public al statului, ca aport în natură la capitalul social al SC Băneasa Investments SA, societate controlată de Popoviciu.
   
"În condiţiile în care terenul respectiv (ferma Băneasa) se afla în proprietatea publică a statului, conform legii, nu putea să facă obiectul vreunei tranzacţii şi, în plus, a fost în mod vădit subevaluat. În momentul constituirii ca aport la capitalul social al SC Băneasa Investments S.A., terenul a fost evaluat la valoarea de 1 USD/mp, în timp ce valoarea de piaţă de la acea dată era de aproximativ 150 euro/mp. Terenul se situează în partea de nord a oraşului Bucureşti, se învecinează cu DN1 Bucureşti-Ploieşti, iar pe acest teren s-au construit puncte de lucru şi sediile unor importante societăţi comerciale", notează procurorii în documentul citat.

Dosarul va fi judecat de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti.

×
Subiecte în articol: Puiu Popoviciu
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close