Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor, despre protestul antivaccin din ţară: "Cretinism. O golănie politică"

Radu Tudor, despre protestul antivaccin din ţară: "Cretinism. O golănie politică"

Jurnalistul Antena 3 Radu Tudor spune că protestul anti-vaccin organizat duminică în Bucureşti şi alte oraşe din ţară este un "cretinism" şi "o golănie politică".

Radu Tudor, despre protestul antivaccin din ţară: "Cretinism. O golănie politică"
Sursa foto: Agerpres
de Milena Niță    |    07 Mar 2021   •   19:34

"Cretinism manifest în formă continuată şi agravantă. O golănie politică, organizată, nespontană, pentru beneficii politice în urma suferinţei generate de pandemie", a scris jurnalistul Radu Tudor, duminică, pe pagina de Facebook.

Mii de oameni la protestele antivaccin, în țară

Mai multe proteste se desfășoară duminică, în Capitală și în țară, împotriva adoptării legii vaccinării obligatorii. În București oamenii s-au strâns chiar în fața Parlamentului. Evenimente similare au loc și în Sibiu, Bistrița, Oradea, Timișoara.

Antivacciniștii s-au strâns la Parlament și cer respingerea legii vaccinării obligatorii, după ce în prealabil s-au mobilizat toată săptămâna pe rețelele sociale. Aproape 1500 de persoane care nu poartă mască protestează împotriva proiectului aflat în dezbaterea Camerei Deputaților.

Cei prezenţi la protest spun că sunt nemulţumiţi că în proiectul de lege privind vaccinarea persoanelor în România aflat în dezbaterea Camerei Deputaţilor sunt conţinute prevederi referitoare la obligativitatea vaccinării pentru întreaga populaţie, atât copii cât şi pentru adulţi, dar şi la unele amenzi uriaşe în caz de refuz.

Dr. Rafila, despre protest: Mulţi dintre ei nu cunosc proiectul de lege. Nici vorbă de așa ceva!

Medicul Alexandru Rafila spune că proiectul de lege care reglementează vaccinarea nu are în vedere obligarea adulţilor de a se imuniza, răspunzând astfel celor care protestează în Capitală că nu cunosc legea.

Rafila, care este şi deputat PSD, susţine că proiectul de lege privind vaccinarea, care a trecut de Senat şi care în prezent se află în dezbaterea comisiilor de specialitate din Camera Deputaţilor, nu se referă la imunizarea obligatorie a adulţilor.

"E un proiect de lege, votat inițial de Senat, ajuns în dezbaterea comisiilor de specialitate în Camera Deputaților. Nu știu ultima lui formă, dar, în orice caz, depășise de mult discuția despre obligativitatea vaccinării. Înțeleg că lumea face referire la vaccinarea obligatorie a adulților, nici vorbă de așa ceva!", a spus medicul Alexandru Rafila, duminică, la Antena 3.

"Eu cred că mulți dintre cei de acolo nu cunosc probabil proiectul și ascultă mai degrabă ce spun alții decât ce scrie în proiectul de lege", a adăugat Alexandru Rafila, reprezetantul României la OMS şi deputat PSD.

×
Subiecte în articol: protest vaccin radu tudor
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close