Antena 3 CNN Actualitate Dr. Rafila, despre protestul faţă de "vaccinarea obligatorie": Mulţi dintre ei nu cunosc proiectul de lege. Nici vorbă de așa ceva!

Dr. Rafila, despre protestul faţă de "vaccinarea obligatorie": Mulţi dintre ei nu cunosc proiectul de lege. Nici vorbă de așa ceva!

Medicul Alexandru Rafila spune că proiectul de lege care reglementează vaccinarea nu are în vedere obligarea adulţilor de a se imuniza, răspunzând astfel celor care protestează în Capitală că nu cunosc legea.

Dr. Rafila, despre protestul faţă de "vaccinarea obligatorie": Mulţi dintre ei nu cunosc proiectul de lege. Nici vorbă de așa ceva!
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    07 Mar 2021   •   18:34

Rafila, care este şi deputat PSD, susţine că proiectul de lege privind vaccinarea, care a trecut de Senat şi care în prezent se află în dezbaterea comisiilor de specialitate din Camera Deputaţilor, nu se referă la imunizarea obligatorie a adulţilor.

"E un proiect de lege, votat inițial de Senat, ajuns în dezbaterea comisiilor de specialitate în Camera Deputaților. Nu știu ultima lui formă, dar, în orice caz, depășise de mult discuția despre obligativitatea vaccinării. Înțeleg că lumea face referire la vaccinarea obligatorie a adulților, nici vorbă de așa ceva!

Alexandru Rafila: Mulți dintre protestatari nu cunosc proiectul

Iar la copii era o chestiune legată de necesitatea informării părințior cu privire la vaccinare. Eu cred că este bine ca un părinte să cunoască de ce e util un vaccin, cum e bine să ne protejăm noi și familiile noastre. Nu cred că e un lucru împotriva căruia trebuie să protestezi", a spus medicul Alexandru Rafila, duminică, la Antena 3.

Clarificările medicului vin după ce sute de persoane protestează duminică în Bucureşti, faţă de ideea vaccinării obligatorii, dar şi faţă de eventuala implementare a aşa-numitului paşaport de vaccinare.

"Eu cred că mulți dintre cei de acolo nu cunosc probabil proiectul și ascultă mai degrabă ce spun alții decât ce scrie în proiectul de lege", a adăugat Alexandru Rafila, reprezetantul României la OMS şi deputat PSD.

Mii de oameni la protestele antivaccin, în țară

Mai multe proteste se desfășoară duminică, în Capitală și în țară, împotriva adoptării legii vaccinării obligatorii. În București oamenii s-au strâns chiar în fața Parlamentului. Evenimente similare au loc și în Sibiu, Bistrița, Oradea, Timișoara.

Antivacciniștii s-au strâns la Parlament și cer respingerea legii vaccinării obligatorii, după ce în prealabil s-au mobilizat toată săptămâna pe rețelele sociale. Aproape 1500 de persoane care nu poartă mască protestează împotriva proiectului aflat în dezbaterea Camerei Deputaților.

Cei prezenţi la protest spun că sunt nemulţumiţi că în proiectul de lege privind vaccinarea persoanelor în România aflat în dezbaterea Camerei Deputaţilor sunt conţinute prevederi referitoare la obligativitatea vaccinării pentru întreaga populaţie, atât copii cât şi pentru adulţi, dar şi la unele amenzi uriaşe în caz de refuz.

Rafila: Noua tulpină britanică a coronavirusului are o transmisibilitate mai mare ca cea iniţială

Noua tulpină britanică a coronavirusului are o transmisibilitate mai mare ca cea iniţială, motiv pentru care este nevoie de o respectare mai strictă a măsurilor de protecţie, a atras atenţia dr. Alexandru Rafila, duminică, la Antena 3.

"Transmisibilitatea este mai ridicată în cazul tulpinii din Marea Britanie. Pe de altă parte, dacă respectăm regulile de protecţie individuală, nu putem spune că e transmisibilitate mai mare.

Trebuie să creştem viteza de vaccinare pe măsură ce vin mai multe vaccinuri. Trebuie să ajungem la 100.000 de doze administrate zilnic", a spus medicul Alexandru Rafila.

×
Subiecte în articol: vaccinare vaccinare obligatorie protest
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close