Antena 3 CNN Actualitate Raportul medicilor în cazul adolescentei care acuză că a fost agresată la Şcoala de vară a tineretului AUR | Av. Adrian Cuculis: "Cazul merge mai departe"

Raportul medicilor în cazul adolescentei care acuză că a fost agresată la Şcoala de vară a tineretului AUR | Av. Adrian Cuculis: "Cazul merge mai departe"

Avem raportul de constatare medico-legal în cazul agresiunii reclamate de o adolescentă de 17 ani la Şcoala de vară a tineretului AUR de la stațiunea Olimp, care a generat un scandal fără precedent în politică. Iată ce au descoperit medicii şi reacția avocatului Adrian Cuculis la acest caz!

de Claudia Popovici    |    23 Sep 2023   •   18:23

Apar noi informații incendiare în ceea ce privește cazul tinerei din Slobozia,  care a petrecut zilele trecute un weekend alături de membrii AUR, în Olimp. De altfel, raportul medico-legal pe care îl avem în exclusivitate este destul de clar şi precizează că este vorba despre o agresiune fizică umană și atestă violul în ceea ce o privește pe această tânără.

Reamintim că a doua zi după ce a fost adusă acasă de către doi însoțitori, tânăra a bănuit că s-a întâmplat ceva acolo.Avea dureri în zona inghinală și avea o sângerare. S-a dus cu mama ei la Poliție, acolo unde a și depus o plângere pentru viol și iată că acum vine acest raport extrem de important.

De altfel, vine și părerea celor de la AUR, care vorbesc despre faptul că ei știu doar că una dintre persoanele de acolo a fost găsită în stare de ebrietate. Acesta a și fost motivul pentru care tânăra a fost trimisă acasă, escortată de alți doi indivizi. Nu precizează însă absolut nimic cei de la AUR despre un posibil viol.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla pe mai departe și cum vor considera oamenii legii că trebuie să gestioneze acest caz, cu atât mai mult cu cât, iată, vorbim despre o persoană minoră.

Totul a început în momentul în care părinții nu dădeau de tânără. Îngrijoraţi ei au sunat la poliție, iar în cele din urmă oamenii legii au ajuns la tânără, pe care au găsit-o într-o cameră de hotel din stațiunea Olimp. 

Citeşte şi: "Am copii, nu m-am dus acolo să mă distrez" | Mărturia bărbatului acuzat că a agresat o adolescentă la Școala de vară a Tineretului AUR 

Întrebat ce valoare are acest document al medicilor, primii care au examinat-o pe fată, după ce a reclamat acest fapt deosebit de grav, avocatul Adrian Cuculis a spus:

"Ca să ajungi la o expertiză medico-legală ai nevoie de o primă evaluare pe care ți-o face personalul de urgență, pentru că așa și ajuns fata aceasta la urgență. Se vede și pe foaia de observație că s-a prezentat la unitatea de primiri urgențe și acolo s-au făcut primele constatări. Bineînțeles, fiind vorba despre o poveste pe care fata a relatat-o acolo că s-ar fi întâmplat, fiind întrebată, cel mai probabil de către medicii de acolo dacă suspicionează că ar fi fost agresată sexual sau, mă rog, pe scurt, dacă ar fi fost violată, ea a răspuns afirmativ. Asta nu înseamnă că avem documentul final, dar să știți că acest document o să meargă mai departe la Serviciul de Medicină Legală, iar cei din cadrul acestui serviciu de medicină legală vor avea obligația să spunem așa, să audieze, să inspecteze acest document și ulterior coroborat cu alte probe, tot așa din zona medicinei legale să se pronunțe. (...)

Av. Adrian Cuculis: "Tânăra nu îşi va retrage plângerea. Cazul va merge mai departe"

Tot au apărut zilele acestea niște informații că o să-și retragă fata plângerea. Nu, nu există așa ceva pentru o infracțiune de genul acesta, mai ales că a fost anunțată poliția și s-a auto-sesizat ulterior din oficiu şi s-a deschis un dosar penal. Nici măcar nu se poate retrage plângerea și mai mult decât atât, vorbim despre un minor şi oricum nu se poate retrage plângerea, deci nu se va ajunge la o asemenea situație, ci pur și simplu trebuie să constate dacă într-adevăr a fost acolo o agresiune sexuală sau dacă sunt niște acuzații nefondate", a spus avocatul Adrian Cuculis, la Antena 3 CNN. 

Reacția lui George Simion, după apariţia acuzațiilor de agresiune în spațiul public

"Vă pot confirma că noi am făcut ancheta internă, nu a fost implicat niciun membru AUR. Cei invitați acolo, care au consumat alcool și au fost scoși în afara școlii de vară și trimiși  sâmbătă dimineața acasă și cei care i-au invitat acolo și-au dat demisia pentru din AUR Ialomița și așteptăm acum să verifice poliția.

L-am pus la dispoziție probe video. Au fost fete supraveghetoare tot timpul acolo, cu acea fată în cameră și le-am pus la dispoziție toate informațiile pe care le știm.Sperăm ca poliţia să își facă cât mai repede treaba", a spus liderul AUR, George Simion, după apariţia acuzațiilor de agresiune în spațiul public. 

×
Subiecte în articol: aur şcoală de vară tânără agresată
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close