Antena 3 CNN Actualitate Răsturnare spectaculoasă în cazul Caracal. Secretul lui Dincă din Italia și legătura cu Statele Unite

Răsturnare spectaculoasă în cazul Caracal. Secretul lui Dincă din Italia și legătura cu Statele Unite

Răsturnare spectaculoasă în cazul Caracal. Secretul lui Dincă din Italia și legătura cu Statele Unite
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
07 Sep 2019   •   23:18

Andreea Sava a prezentat în exclusivitate în emisiunea „Descoperiți” noi detalii revoltătoare și conexiuni-bombă în cazul de la Caracal. Întrebări vitale la care n-a răspuns șeful DIICOT despre ancheta Caracal, legăturile explozive ale lui Dincă în SUA și rețeaua cu protecție la nivel înalt care a fost deranjata rău de apariția scandalului Caracal.

Două familii unite de drama fetelor lor, care nu se cunosc dar totuși acuză același lucru: procurorii nu-și fac treaba, ancheta nu merge deloc bine, Dincă face parte dintr-o rețea de trafic de fete răpite iar autoritățile par mai degrabă să-l acopere, dacă nu cu bună-știință atunci cu o incompetență greu de imaginat la cel mai înalt nivel al procuraturii din România.

După o lună și jumătate, niciuna dintre cele două familii nu este mulțumită de răspunsurile oferite de șeful DIICOT, Felix Bănilă, care, de fapt, nu a oferit niciun răspuns, doar a făcut un rezumat al comunicatelor de presă date anterior și nu a stat la prea multe întrebări. Nicio explicație de ce procurorii s-au dus să caute telefonul Alexandrei abia vineri, pe 2 august, deși Dincă le indicase încă din declarația de duminică, 28 iulie, locul unde-l aruncase.

Nicio explicație în legătură cu ce au făcut cei de la DIICOT Craiova timp de trei luni și jumătate, în dosarul dispariției Luizei, până să fie răpită și Alexandra, dacă sunt sau nu adevărate acuzațiile familiei că, de fapt, aveau identificată mașina acestuia și chiar pe Dincă însuși, deși aceste explicații au fost promise încă din 28 iulie chiar de către conducerea DIICOT. Nici măcar firul coerent al uciderii și arderii fetelor nu ne-a fost prezentat, la o lună și jumătate de la izbucnirea scandalului. Nicio vorbă nici dacă au reușit să lămurească la virgulă perioada petrecută de Dincă în Italia, mai ales că membrii familiei acestuia se contrazic grav chiar și în privința anului de când Dincă s-a întors și n-a mai călcat în peninsulă: soția spune că din 2005 sau 2006, fiica spune 2009 iar unul dintre fii 2014!!

Noi punem întrebarea dar familia Alexandrei spune că are și răspunsul cert: pista apartenenței lui Dincă la o rețea de trafic de adolescente pentru prostituție a fost abandonată deși procurorii au indicii clare în acest sens, iar Alexandru Cumpănașu zice că există probe chiar în dosar, după ce avocatul angajat de familia Alexandrei a reușit să-l studieze. Întrebat de jurnaliști despre eventuali complici ai lui Dincă și acuzația de trafic de persoane care dă și competența DIICOT, Felix Bănilă a spus că DIICOT este o structură specializată și, pe principiul "cine poate mai mult, poate și mai puțin", a dat clar de înțeles că nu e nicio problemă să rămână doar la acuzațiile de răpire, omor, viol și profanare de cadavre. Asta în timp ce familiile acuză că se încearcă stingerea cât mai rapidă a cazului prin pronunțarea de urgență a decesului Alexandrei și o trimitere în judecată pe repede-înainte, cu un dosar incomplet. În încercarea, însă, de a calma presa că au investigat toate pistele dar, vezi Doamne, nu s-a confirmat că Dincă ar fi altceva mai mult decât un descreierat singuratic, șeful DIICOT a aruncat o mega-bombă care ridică o nouă ipoteză de proporții și mai năucitoare.
 
Așadar, la un moment dat, în timpul anchetei dispariției Luizei, procurorul de la DIICOT Craiova a cerut comisie rogatorie în Statele Unite. De ce? Ce și pe cine voia să caute acolo? Și ce s-a întâmplat în aceste aproape 3 luni? Să fie doar o coincidență faptul că rețeaua de trafic de persoane condusă de Rechinul, la care s-au făcut descinderi în București și Craiova fix în ziua uciderii Alexandrei, acționa exact pe ruta Mexic-Statele Unite iar ridicarea membrilor rețelei s-a produs după ce FBI a venit în România? Deja se fac al naibii de multe coincidențe… Rechinu care, din Mexic, tot coincidență, tocmai acum s-a apucat și el să vorbească în presă și să se plângă de abuzuri în România, dacă tot anchetatorii l-au scăpat în libertate. Și nu vorbim despre un interlop mărunt de doi lei. Se pare că Rechinu și rețeaua lui au legătură cu poate cel mai puternic clan din America Latină, Sinaloa, condus până de curând de celebrul El Chapo, al cărui proces a fost cel mai mediatizat, anul acesta, în Statele Unite, iar Rechinu ar fi călcat FBI pe bombeuri când l-ar fi lichidat pe omul americanilor din interiorul Sinaloa. Da! Deja totul sună ca desprins dintr-un scenariu de Hollywood doar că, iată, lucrurile chiar așa se întâmplă. Cât despre Dincă, după ce s-a demonstrat că anchetatorii aveau poză cu mașina lui încă din dosarul Luizei, este cert și că el însuși nu era complet necunoscut procurorilor din Craiova.

În 2015, surpriză! A fost audiat în cazul uciderii altei adolescente de 17 ani, Alexandra Goghez, din comuna doljeană Goiești, găsită decapitată în parcul Romanescu din Craiova. Cum s-a ajuns la el? Ce indicii au dus la numele lui? Ce concluzii s-au tras? Întrebări legitime doar că procurorii DIICOT talc mâlc deși, până acum, mai ales că se plâng de presiunea mediatică, ar fi trebuit să știe și să ne și spună totul despre Dincă, de la ieșirea din maternitate până la mâncarea preferată. Indiferent dacă Dincă are sau nu vreo legătură cu clanul Rechinului sau cu altă rețea de trafic de persoane, este evident că acest caz a adus o atenție extrem de nedorită asupra unei probleme majore: cum e România împânzită de clanuri, cum a ajuns în topul țărilor furnizoare de prostituate, în majoritate minore, ba chiar se vede că e pe harta celor mai grei jucători în afacerea de miliarde de euro din traficarea de copii. Rețele care, la acest nivel, nu au cum să supraviețuiască dacă nu sunt protejate de TOATE autoritățile din stat: poliție, procurori DIICOT, judecători, procurori DNA care să-i lase pe toți să-i acopere și servicii  care au obligația să ajungă chiar până în CSAT cu informările. 
 
Tocmai fiindcă traficul de persoane, în special de minore pentru prostituție, este o problemă extrem de gravă la nivel mondial, a devenit și temă pentru multe filme celebre de la Hollywood. Dincolo de ficțiune, documentarea pentru aceste filme este una extrem de riguroasă. Și, oricum, oricine știe că în cazul disparițiilor și răpirilor primele ore sunt cruciale. Cu cât te îndepărtezi de momentul dispariției, cu atât scad exponențial, nu proporțional, șansele să mai rezolvi cazul. Mai ales când vorbim despre rețele de trafic, specializate în a-și șterge urmele. Tocmai de asta sunt și mai bizare reacțiile anchetatorilor atât imediat după disparițiile fetelor, cât și lentoarea anchetei după arestarea lui Dincă, iată fără mari noutăți după o lună și jumătate. Mai mult, într-un alt caz, cel al Mihaelei Geneș, dispărută tot din Caracal, parcă tras la indigo cu filmul Taken, tatăl, care a luat urma până-n Milano a celor care i-au luat fiica, nu doar că nu a fost ajutat de procurori, ba chiar a fost amenințat cu dosar penal pentru obstrucționarea anchetei. Prostituția și traficul de persoane reprezintă o adevărată industrie, una de miliarde de euro, alături de droguri și arme. Iar minorele sunt o adevărată delicatesă pentru oameni cu minți bolnave, dispuși să plătească, în unele cazuri, adevărate averi, ca să ne dăm seama de magnitudinea sumelor implicate.
 


 
 

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close