Antena 3 CNN Actualitate Reacţii fără precedent în cazul tinerei violate de şapte bărbaţi

Reacţii fără precedent în cazul tinerei violate de şapte bărbaţi

Reacţii fără precedent în cazul tinerei violate de şapte bărbaţi
21 Iul 2015   •   11:27

Cazul tinerei din Vaslui violată de şapte bărbaţi continuă să facă valuri în presă şi în mediul online din România

 
Realizatorul Antena 1, Dan Negru, a explicat, într-o intervenţie telefonică în emisiunea "Se întâmplă în România", la Antena 3, că nu înţelege de ce doamnele din lumea politică nu au reacţionat la acest caz. 
 
"Sunt oarecum încurcat, pentru că nu sunt obişnuit să îmi dau cu părerea. Nu mă pricep la asta, jur. Am scris pe Facebook, nu mă pricep cu presa, cu justiţia, dar ce m-a uimit este că o fată a fost umilită şi femile din lumea politică nu au reacţionat. Ăsta este singurul lucru care m-a nedumerit. În rest, nu mă pricep. Dar reacţia femeilor care apar pe canapele acolo, în lumea politică, seară de seară, ar fi trebuit să fie cu mult mai vehementă. Nu am înţeles de ce femeile importante din lumea politică nu au reacţionat."
 
Simona Gherghe a explicat, la rândul ei, că lipsa de reacţie din partea autorităţilor este de condamnat. 
 
"Localnicii din satul celor şapte tineri îi iau apărarea, pentru că dacă îi întrebi pe cei din satul de unde este fata, părererile sunt cu totul altele. Pe de altă parte, cine a petrecut măcar o vară la ţară poate ar putea să înţeleagă aceste lucruri. Oamenii aceia se cunosc între ei dintotdeauna, sunt împărţiţi între oameni înstăriţi, gospodari şi cei mai amărâţi, care sunt aşa pentru că beau. Din câte înţeleg, familiile acestor tineri sunt înstărite, deci bine văzute în localitate. Dar mie mi se pare că una dintre cauzele acestei situaţii este neimplicarea autorităţilor locale. Eu nu l-am văzut pe primarul respectiv să spună ceva, pe preot, pe învăţător. Nu mai există aceste autorităţi. Oamenii aceştia ar fi trebuit să meargă din poartă în poartă şi să îi potolească. 
 
"Înţeleg că fata refuză să iasă din casă. Nu este normal ca acest copil să rămână cu această traumă pentru toată viaţa. Autorităţile locale sunt total absente. Cineva de la CJ Vaslui ar fi trebuit să meargă şi să facă o întrunire acolo, să se explice acest caz. Noi ne revoltăm pe internet, dar asta nu schimbă nimic. Faptul că ei sunt liberi acum este o disfuncţionalitate a sistemului. Însă, mai devreme sau mai târziu, vor ajunge la închisoare. Vor face ani buni."
 
Simona Gherghe a explicat că situaţia poate deveni dramatică dacă fata ajunge să îşi retragă plângerile, presată de familiile celor şapte tineri. 
 
"Mie îmi este teamă de altceva. Am citit motivarea judecătorilor şi am văzut că, pentru unul dintre ei, e foarte posibil ca fata să îşi retragă plângerea. Ar fi dramatic să îşi retragă plângerile. Bănuiesc că părinţii ei sunt la fel. Şi o să îi vedem pe cei şapte flăcăi, "fotbaliştii satului", veniţi din "familii înstărite", vedeţi, ce imagine pozitiviă, "au fost provocaţi". 
 

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close