Antena 3 CNN Actualitate Recorduri româneşti la autostrăzi: 28 MILIOANE DE EURO pe kilometru

Recorduri româneşti la autostrăzi: 28 MILIOANE DE EURO pe kilometru

Recorduri româneşti la autostrăzi: 28 MILIOANE DE EURO pe kilometru
Sursa foto: Foto: Agerpres
18 Ian 2014   •   14:58
Avem şi noi recordurile noastre în materie de autostrăzi. Nu în ceea ce priveşte lungimea lor ci, in privinţa costurilor de construcţie. Ultima autostradă anunţată de autorităţi, Comarnic Braşov este şi cea mai scumpă.
 
Autostrada care va străbate Valea Prahovei deţine de departe locul 1 la capitolul costuri - 28 de milioane de euro pe kilometru. 
 
Şi să nu uităm că buldozerele încă nu au început să niveleze terenul. Poate că la inaugurare, în 2017, costul să fie chiar mai ridicat. 
 
Până la anunţul despre proiectul Comarnic Braşov recordul era deţinut de tronsonul Gilău - Turda cu numai 23 de milioane de euro pe kilometru. Aici nu mai pot exista surprize pentru că această bucată este deja dată în circulaţie. În rest, costurile altor autostrăzi sunt mult mai mici. 
 
De exemplu, între Bucureşti şi Moara Vlăsiei kilometrul de autostradă a costat numai 8,2 milioane de euro în timp ce pe centura Aradului costul a fost de 8,1 milioane de euro pe kilometru. Iar în cazul tronsonului Orăştie - Sibiu, nota de plată pentru kilometru coboară la 7,2 milioane euro. 
 
Iar dacă sunt scumpe nu înseamnă că sunt şi utile aceste bucăţi de autostradă. 
 
Până acum, nu putem ieşi pe autostradă prin niciun punct de trecere a frontierei.
 

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close