Antena 3 CNN Actualitate Recurs respins în cazul DGIPI: Popoviciu, Şerban şi Pitcovici, cercetaţi în libertate (VIDEO)

Recurs respins în cazul DGIPI: Popoviciu, Şerban şi Pitcovici, cercetaţi în libertate (VIDEO)

Recurs respins în cazul DGIPI: Popoviciu, Şerban şi Pitcovici, cercetaţi în libertate (VIDEO)
Sursa foto: Puiu Popoviciu
01 Apr 2009   •   21:38

Puiu Popoviciu, Cornel Şerban şi Petre Pitcovici vor fi cercetaţi în continuare în stare de libertate. Magistraţii Curţii Supreme au luat această decizie, miercuri, după aproape zece ore de audieri.

După anunţarea verdictului, Cornel Şerban a declarat că decizia reprezintă "un prim pas spre aflarea adevarului".

La sfârşitul săptămânii trecute, procurorii DNA au făcut recurs la decizia judecătorilor de a-i cerceta pe cei trei acuzaţi în stare de libertate şi au cerut instanţei cercetarea lor în arest.

Sentinţa judecătorilor de la Curtea Supremă este una definitivă.

Acuzaţii au fost audiaţi, miercuri, mai bine de nouă ore. Omul de afaceri Puiu Popoviciu le-a explicat magistraţilor filmul afacerii Băneasa.

Fostul şef al Direcţiei de Informaţii din MAI a recunoscut în faţa Instanţei că a facilitat o întâlnire între Puiu Popoviciu şi ofiţerul de poliţie judiciară Ion Motoc. El spune însă că nu a încercat să influenţeze dosarul lui Popoviciu şi a făcut acest lucru doar pentru că Motoc a cerut insistent să îl cunoască pe omul de afaceri.

Şerban a declarat în sala de judecată că nu îl cunoştea foarte bine pe Ion Motoc şi nu au fost niciodată prieteni. A afirmat însă că a avut câteva întâlniri cu acesta. Mai mult, încă de la prima întâlnire, Motoc i-ar fi spus că vrea să îl cunoască pe Puiu Popoviciu.

"Motoc a adus în discuţie dosarul lui Popoviciu fără să îl întrebe nimeni. A spus că a fost instrumentat de către Doru Ţuluş şi că este un dosar vechi în care nu se face nimic. Niciun moment nu am avut vreo înţelegere prealabilă şi nu am făcut propunerea să dea NUP. Am lucrat cu el o scurtă perioadă, înainte de 2000. Nu-mi amintesc dacă făcea parte din acelaşi serviciu sau aceeaşi clădire. (...) Nu am fost niciodată în relaţii amicale", a declarat acesta.

Cornel Şerban este contrazis, însă, de Petru Pitcovici: "I-am cunoscut pe colegii mei de muncă acum zece ani când am lucrat împreună în acelaşi birou din cadrul IGP. Am fost la evenimente împreună, sărbătoream împreună, ne petreceam timpul liber împreună".



Pitcovici a negat că i-ar fi solicitat lui Ion Motoc să dea o soluţie de neîncepere a urmăririi penale faţă de Popoviciu şi Alecu.

"Şerban îmi reproşa faptul că tergiversam anumite dosare. Mi-a dat exemplu dosarul lui Popoviciu. Nu aveam habar că Motoc instrumentează acest caz. L-am sunat şi i-am comunicat ce ne reproşează domnul Şerban. Îmi permiteam să vorbesc tot felul de lucruri cu el, îl cunosc de 12 ani", a declarat Pitcovici.

Avocatul lui Pitcovici a declarat după audirea clientului său că DNA a comis multe gafe din neatenţie şi grabă, dar şi încălcări procedurale.

Înainte să intre la audieri, omul de afaceri Puiu Popoviciu a declarat că nu înţelege de ce procurorii îl vor după gratii.

Cornel Şerban, Petru Pitcovici şi Puiu Popoviciu au fost reţinuţi în urmă cu o săptămână de procurorii DNA. Curtea de Apel Bucureşti a dispus însă cercetarea lor în stare de libertate. Suspecţii sunt anchetaţi pentru o afacere imobiliară controversată, cu peste 200 de hectare de teren, în nordul Capitalei, în Baneasa.

Totodată, omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost reclamat la DNA, pentru modul în care a devenit proprietarul Casei Doina. Acuzaţiile formulate împotriva lui sunt de fals şi uz de fals. Cel care a depus plângerea este avocatul Marian Şatalan, care susţine că îi reprezintă pe adevăraţii proprietari.

Antena 3

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close