Antena 3 CNN Actualitate Regele Mihai urează 'Sărbători Fericite' tuturor românilor. Vezi aici scrisoarea

Regele Mihai urează 'Sărbători Fericite' tuturor românilor. Vezi aici scrisoarea

Regele Mihai urează 'Sărbători Fericite' tuturor românilor. Vezi aici scrisoarea
24 Dec 2011   •   15:25

În anul 1940, Regele Mihai adresa românilor primul mesaj de Anul Nou. Avea doar 19 ani, iar ţara şi întreg continentul se aflau în război. În ciuda anilor petrecuţi departe de ţară, Majestatea Sa nu şi-a uitat niciodată poporul, iar în ultimii 10 ani, familia regală petrece sărbătorile de iarnă la Săvârşin. În ajun de Crăciun, Regele Mihai şi-a îndreptat cele mai bune gânduri către noi toti.

Mesajul Majestății Sale Regelui Mihai I de Crăciun 2011:

Români,

Pentru câteva minute, vă spun bun găsit din liniștea căminului nostru de la Săvârșin. Am trecut cu toții printr-un an greu, cu destule suferințe și nemulțumiri. Dar, în viața multora dintre noi au existat și motive de bucurie și speranță.

Felicit pe cei care au reușit performanțe economice, mai ales micii întreprinzători și companiile mijlocii. Felicit pe tineri și pe profesorii din universități, licee și școli, care au continuat munca lor importantă, în ciuda greutăților. Felicitări celor din agricultură, care au reușit să meargă mai departe, deși rămași fără resurse și încurajare. Felicit funcționarii publici, diplomații, militarii, oamenii de artă, pentru stăruința lor de a-și face datoria, deși puternic încercați de lipsa banilor și descurajați instituțional.

Sunt mâhnit pentru toate momentele prin care mamele, oamenii bătrâni și cei bolnavi sunt nevoiți să treacă.

România are nevoie de infrastructură și de instituții respectate. Agricultura nu este un domeniul al trecutului istoric, ci al viitorului. Școala este o piatră de temelie a societății. Universitățile răspund administrativ față de guvernare, dar au nevoie să fie libere din punct de vedere organizatoric și științific.

Regina și cu mine, alături de Familia noastră, am mers în orașele și comunele țării, încurajând profesii, inițiative, organizații și instituții. Am făcut în anul care se încheie multe vizite internaționale, în care am susținut interesele fundamentale ale României.

Suntem cu gândul la militarii români din teatrele de operații. Sunt mândru de sutele de mii de români aflați la lucru în străinătate, pentru o viață mai bună și mai demnă. Ei ajută mult familiile lor și România.

Toate guvernele europene au acum greutăți. Criza economică obligă la măsuri impopulare. Totuși, există multe feluri de a micșora asprimea consecințelor pentru populație. 2011 va fi poate ceva mai bun, dar vor exista dificultăți, drept pentru care țara trebuie să fie protejată.

Sper ca anul viitor să aducă respect și etică în instituții, simț al datoriei și altruism în viața publică. Valorile și competența ar trebui să fie criteriile noastre. Aveți încredere în democrație, în rostul instituțiilor publice și în regulile lor!


Mihai R

 


×
Subiecte în articol: Regele Mihai I anul nou Crăciun
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Se lărgesc plajele în noi staţiuni de pe litoralul Mării Negre
x close