Antena 3 CNN Actualitate Religie BUNA VESTIRE. Ziua în care Maicii Domnului i s-a vestit că îl va naşte pe Hristos

BUNA VESTIRE. Ziua în care Maicii Domnului i s-a vestit că îl va naşte pe Hristos

BUNA VESTIRE. Ziua în care Maicii Domnului i s-a vestit că îl va naşte pe Hristos
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    25 Mar 2018   •   08:29

BUNA VESTIRE. Buna Vestire, sărbătoare rânduită în cinstea Maicii Domnului, este prăznuită de Biserica Ortodoxă la 25 martie.

BUNA VESTIRE. Sărbătoarea Bunei Vestiri este legată de vestea adusă de Arhanghelul Gavriil Fecioarei din Nazaret, când i se închină cu cuvintele "Bucură-te ceea ce eşti plină de har, Domnul este cu tine. Binecuvântată eşti tu între femei" (Luca 1, 28).

BUNA VESTIRE. Evanghelia Sfântului Apostol şi Evanghelist Luca arată cum Arhanghelul Gavriil a fost trimis către Fecioara Maria din Nazaret pentru a-i vesti că a fost aleasă de Dumnezeu să aducă în lume pe Fiul Său, spre mântuirea oamenilor (Luca 1, 26-38). Fecioara Maria a fost încredinţată unui bătrân drept numit Iosif, sub rânduiala însoţirii, dar pentru păzirea fecioriei celei care L-a născut pe Dumnezeu.

BUNA VESTIRE. Fecioara Maria a trăit 12 ani în templul din Ierusalim, dar după ce împlinise vârsta la care celelalte fecioare părăseau locuinţa sfântă şi se măritau, Sfânta Fecioară nu mai avea îngăduinţa să stea în biserica Domnului. Însă, la cererea preoţilor şi arhiereilor de a părăsi templul şi de a intra în rânduiala ştiută, ea a răspuns că din scutece este dată lui Dumnezeu de părinţii săi. Deci, nu este cu putinţă să fie măritată cu om, nici nu se poate ca să fie silită spre nuntă, fiind fecioară a lui Dumnezeu Cel fără de moarte.

×
Subiecte în articol: Buna Vestire Iisus Biserica ortodoxa
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close