Antena 3 CNN Actualitate Religie CALENDAR CREȘTIN 8 OCTOMBRIE. O fostă desfrânată este celebrată în această zi

CALENDAR CREȘTIN 8 OCTOMBRIE. O fostă desfrânată este celebrată în această zi

CALENDAR CREȘTIN 8 OCTOMBRIE. O fostă desfrânată este celebrată în această zi
07 Oct 2018   •   22:35

CALENDAR CREȘTIN 8 OCTOMBRIE. În aceasta luna, în ziua a opta, pomenirea Preacuvioasei Maicii noastre Pelaghia, care mai înainte a fost desfrânata.

CALENDAR CREȘTIN 8 OCTOMBRIE. Aceasta sfânta a fost în zilele împaratului Numerian; ea era din cetatea Antiohiei si umbla pe la jocuri si prin teatre, si facând desfrâu a strâns avere mare din acea rea agonisire. Apoi luând învatatura de la oarecare om sfânt anume Non episcopul, pocaindu-se cu caldura si botezându-se, îsi lepada toata averea, ca si cum ar fi fost niste gunoaie, si îmbracându-se cu haine de par, schimbându-se în chip barbatesc si tainuindu-se, s-a dus în muntele Maslinilor. Aici s-a închis într-o chilie si si-a petrecut viata ce i-a mai ramas cu placere dumnezeiasca si a raposat cu pace.

CALENDAR CREȘTIN 8 OCTOMBRIE. Tot în aceasta zi, Sfânta Pelaghia fecioara.

CALENDAR CREȘTIN 8 OCTOMBRIE. Aceasta a fost de la Antiohia Siriei de neam mare; si aflând conducatorul tarii aceleia ca este crestina, a trimis ostasi sa o prinda. Deci ei mergând acolo i-au înconjurat casa, vrând sa o rapeasca; iar sfânta prinzând de veste i-a rugat sa-i îngaduie putin si ei au ascultat-o; deci stând ea catre rasarit, la locul unde-si facea rugaciunea, ridicându-si mâinile în sus si înaltându-si ochii la cer, s-a rugat multa vreme lui Dumnezeu ca sa nu o lase sa cada în mâinile ostasilor, ci sa ridice catre Dânsul curata si sfintita jertfa fara prihana; apoi suindu-se deasupra casei, s-a aruncat pe sine în prapastie si si-a dat sufletul lui Dumnezeu. Pe aceasta Sfântul Ioan Gura de Aur cu laude a cinstit-o pentru curatia fecioriei ei si pentru multa ei nevointa.

sursa: noutati-ortodoxe.

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close