Antena 3 Actualitate Religie CALENDAR ORTODOX 10 IUNIE. Ce sfânt mare sărbătorim astăzi

CALENDAR ORTODOX 10 IUNIE. Ce sfânt mare sărbătorim astăzi

10 Iun 2019   •   00:30
CALENDAR ORTODOX 10 IUNIE. Ce sfânt mare sărbătorim astăzi

CALENDAR ORTODOX 10 IUNIE. Sfantul Mucenic Timotei a trait in timpul imparatului Iulian Apostatul (361-363). Pentru sfintenia sa, a primit de la Dumnezeu darul facerii de minuni. Din minunile sale amintim:

CALENDAR ORTODOX 10 IUNIE. A ucis un balaur care ii omora pe calatorii de pe un drum ce ducea la Prusa. I-a aruncat balaurului in gura un acoperamant cu care se acoperea Euharistia din Sfantul Altar. A inviat pe un imparat cu numele Areta.
A intors de la moarte la viata pe o imparateasa care slujea idolilor. In urma acestei minuni, imparateasa a devenit crestina.

CALENDAR ORTODOX 10 IUNIE. Sfantul Mucenic Timotei a fost aruncat in temnita din porunca imparatului Iulian. Chiar si in temnita fiind, credinciosii veneau la el ca sa asculte invatatura sa.

CALENDAR ORTODOX 10 IUNIE. Imparatul Iulian auzind ca si legat Sfantul Timotei il propovaduieste pe Hristos, a poruncit sa i se taie capul. Sfantul Timotei a trecut la cele vesnice in anul 362.

CALENDAR ORTODOX 10 IUNIE. Tot in aceasta zi, facem pomenirea:

- Sfintilor Mucenici Alexandru si Antonina;

- Sfantului Cuvios Canid;

- Sfantului Cuvios Teofan;

- Sfantului Cuvios Apolo;

- Sfantului Alexie, episcop de Bitinia.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close