Antena 3 CNN Actualitate Religie CALENDAR ORTODOX 14 IUNIE. Ce sfânt mare sărbătorim astăzi

CALENDAR ORTODOX 14 IUNIE. Ce sfânt mare sărbătorim astăzi

CALENDAR ORTODOX 14 IUNIE. Ce sfânt mare sărbătorim astăzi
Sursa foto: Foto: doxologia.ro
14 Iun 2019   •   00:30

CALENDAR ORTODOX 14 IUNIE. Sfantul Proroc Elisei a fost agricultor. A fost chemat de Ilie, din porunca dumnezeiasca, la misiunea de proroc. Ilie i-a descoperit lui Elisei revelatia dumnezeiasca si a cerut cu lacrimi de la Dumnezeu, ca indoit sa-i dea acestuia harul prezent in el. Elisei si-a parasit casa si familia si a urmat lui Ilie. L-a urmat pe Ilie pana la inaltarea acestuia la cer, cand i-a preluat cojocul, dar si darul profetic.

CALENDAR ORTODOX 14 IUNIE. De la nastere s-a aratat mare facator de minuni, pentru ca o juninca de aur din Silom, careia israelitenii ii aduceau jertfele lor, a murit in ceasul nasterii lui Elisei si a mugit asa de tare, incat glasul ei s-a auzit pana la Ierusalim.

CALENDAR ORTODOX 14 IUNIE. Dumnezeu a facut multe minuni prin intermediul prorocului Elisei: a despartit apele Iordanului precum odinioara Moise despartise apele Marii Rosii; a facut dulci apele amare de la Ierihon; a umplut cu apa transeele de aparare excavate in razboiul cu Moabitenii; a inmultit untdelemnul din vasele vaduvei cea saraca; l-a inviat pe fiul femeii sunamite; a hranit o suta de oameni cu douazeci de paini mici, l-a vindecat pe Neeman, capetenia de osti de boala leprei; a lovit cu lepra pe sluga lui Gehazi din pricina ca acesta s-a mandrit; a orbit toata ostirea siriana, iar alta ostire a pus-o pe fuga; a prorocit multe care aveau sa se intample. A murit in jurul anului 839 i.d.H. si a fost inmormantat in Samaria, la Sevastopoli.

CALENDAR ORTODOX 14 IUNIE. Tot astazi, Biserica face pomenirea:

- Sfantului Metodie, patriarhul Constantinopolului;

- Sfintei Cuvioase Iulita;

- Sfantului Cuvios Nifon;

- Sfantului Sfintitului Mucenic Chiril, episcopul Gortinei (Cipru);

- Fericitului Augustin

- Fericitului Ieronim.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close