Antena 3 Actualitate Religie CALENDAR ORTODOX 14 MAI. Ce sfinți noi sărbătorim astăzi

CALENDAR ORTODOX 14 MAI. Ce sfinți noi sărbătorim astăzi

14 Mai 2019   •   00:30
CALENDAR ORTODOX 14 MAI. Ce sfinți noi sărbătorim astăzi

CALENDAR ORTODOX 14 MAI. Pe 14 mai 2017, a avut loc la Mănăstirea Putna, proclamarea solemnă a canonizării sfintilor putneni: Iacob Putneanul, Mitropolitul Moldovei, si a colaboratorilor sai, Cuviosii Sila, Paisie si Natan. În ședința din 6-7 iunie 2016, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât trecerea în rândul sfinților a Mitropolitului Iacob Putneanul al Moldovei, cu zi de prăznuire 15 mai, și a colaboratorilor săi, Cuvioșii Sila, Paisie și Natan, cu zi de prăznuire 16 mai.

CALENDAR ORTODOX 14 MAI. Sfantul Isidor s-a nascut in Alexandria si a fost conducator in armata imparatului Deciu (249-251). Ostasul Iuliu este cel care ii vesteste comandantului armatei ca Isidor este crestin. Lui Isidor i s-a cerut sa renunte la credinta crestina si sa jertfeasca idolilor. Refuza, motiv pentru care i se taie limba. In chip miraculos, chiar fara limba, Isidor Il marturisea pe Hristos. Isidor a fost condamnat la moarte in anul 251. A primit cununa muceniciei prin taierea capului.

CALENDAR ORTODOX 14 MAI. Troparul Sfântului Mucenic Isidor

CALENDAR ORTODOX 14 MAI. Glasul 4

CALENDAR ORTODOX 14 MAI. Mucenicul Tău, Doamne, Isidor, întru nevoinţa sa, cununa nesctricăciunii a dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru.; că având puterea Ta, pe chinuitori a învins; zdrobit-a şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lui, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

CALENDAR ORTODOX 14 MAI. Tot astazi, facem pomenirea:

- Sfantului Sfintitului Mucenic Terapont;

- Sfantului Mucenic Alexandru din Conducheli;

- Sfintilor Mucenici Alexandru, Varvar si Acolut;

- Sfantului Leontie, patriarhul Ierusalimului;

- Sfantului Mucenic Marcu Criteanul;

- Sfantului Mucenic Ioan Bulgarul.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close