Antena 3 CNN Actualitate Religie CALENDAR ORTODOX 14 MAI. Ce sfinți noi sărbătorim astăzi

CALENDAR ORTODOX 14 MAI. Ce sfinți noi sărbătorim astăzi

CALENDAR ORTODOX 14 MAI. Ce sfinți noi sărbătorim astăzi
14 Mai 2019   •   00:30

CALENDAR ORTODOX 14 MAI. Pe 14 mai 2017, a avut loc la Mănăstirea Putna, proclamarea solemnă a canonizării sfintilor putneni: Iacob Putneanul, Mitropolitul Moldovei, si a colaboratorilor sai, Cuviosii Sila, Paisie si Natan. În ședința din 6-7 iunie 2016, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât trecerea în rândul sfinților a Mitropolitului Iacob Putneanul al Moldovei, cu zi de prăznuire 15 mai, și a colaboratorilor săi, Cuvioșii Sila, Paisie și Natan, cu zi de prăznuire 16 mai.

CALENDAR ORTODOX 14 MAI. Sfantul Isidor s-a nascut in Alexandria si a fost conducator in armata imparatului Deciu (249-251). Ostasul Iuliu este cel care ii vesteste comandantului armatei ca Isidor este crestin. Lui Isidor i s-a cerut sa renunte la credinta crestina si sa jertfeasca idolilor. Refuza, motiv pentru care i se taie limba. In chip miraculos, chiar fara limba, Isidor Il marturisea pe Hristos. Isidor a fost condamnat la moarte in anul 251. A primit cununa muceniciei prin taierea capului.

CALENDAR ORTODOX 14 MAI. Troparul Sfântului Mucenic Isidor

CALENDAR ORTODOX 14 MAI. Glasul 4

CALENDAR ORTODOX 14 MAI. Mucenicul Tău, Doamne, Isidor, întru nevoinţa sa, cununa nesctricăciunii a dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru.; că având puterea Ta, pe chinuitori a învins; zdrobit-a şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lui, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

CALENDAR ORTODOX 14 MAI. Tot astazi, facem pomenirea:

- Sfantului Sfintitului Mucenic Terapont;

- Sfantului Mucenic Alexandru din Conducheli;

- Sfintilor Mucenici Alexandru, Varvar si Acolut;

- Sfantului Leontie, patriarhul Ierusalimului;

- Sfantului Mucenic Marcu Criteanul;

- Sfantului Mucenic Ioan Bulgarul.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close